ÖDEMİŞİN 11 MAHALLESİNDE İÇME SUYU PROBLEMİ İDDİASI

Bozkan: &ldquoMahallelerimizdeki su problemi bir an önce çözülsün&rdquo ÖDEMİŞ ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI ALİ BOZKAN...

Bozkan: 'Mahallelerimizdeki su problemi bir an önce çözülsün'

ÖDEMİŞ ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI ALİ BOZKAN İLÇENİN BAZI MAHALLELERİNDE (KÖY) İÇME SUYU PROBLEMİ YAŞANDIĞINI SÖYLEDİ.

 Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş'in Yolüstü, Kızılcavlu, Demircili, Işıkköy, Yukarı Yeniköy, Sekiköy, Yusufdere, Alaşarlı, Balabanlı, Karadoğan ve Bozcayaka mahallelerinde içme suyu problemi olduğunu mevcut dalgıçların ürettiği suyun bu mahallelere yetmediğini belirten Ali Bozkan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU yetkililerine önerilerde bulundu.

Bozkan, İZSU problemi çözemiyorsa Çiftçi Malları Koruma Derneği olarak bu mahallelerin su işletmelerini işletmeye talip olduklarını belirtti. Konu ile ilgili olarak konuşan Ali Bozkan şunları ifade etti:

'11 MAHALLEMİZDE PROBLEM VAR'

 'Ödemiş'te bugünlerde yılın en sıcak günlerini yaşıyoruz. Böylesine sıcak günlerde köyden mahalleye dönen ve bizim derneğimizin üyelerinin ağırlıkla yaşadığı mahallerimizde içe suyu problemi var. Bugün Ödemiş'in Yolüstü, Kızılcavlu, Demircili, Işıkköy, Yukarı Yeniköy, Sekiköy, Yusufdere, Alaşarlı, Balabanlı, Karadoğan ve Bozcayaka mahallerinde içe suyu yetersiz bazılarında da hiç yok. Bu mahallelerimizde mevcut ihtiyaca göre dalgıçlar ayarlanmıyor, dalgıç yeniden yapılandırılmıyor, bakım onarım yapılmıyor ya da yenisi oluşturulmuyor böylelikle üretilen su yetersiz kalıyor ve içme suyu problemi yaşanıyor.

HAYVANLAR VE MAHSULLER VAR

Ayrıca bu mahallelerde bu su içme suyunun yanında hayvanı olanlar evinin önünde mahsulü olanlarında hayvanları ve mahsulleri için kullandığı su olduğu için köylümüz bu kavurucu sıcakta zor durumda kalıyor. Bizim önerimiz bu sorunlar yaşanmadan dalgıçların bakımlarının yapılması ihtiyacın tespit edilip o ihtiyaca göre su üretilmesi gerekmektedir. Bir başka açıdan da baktığımızda gün aşırı arızalar yaşanıyor.

ARIZA OLMAYACAK DİYE BİRŞEY YOK ANCAK!

Arıza olmayacak diye bir şey yok ancak o arızanın aynı gün içinde böyle günlerde halledilmesi gerekmektedir. Daha önceki yıllarda köy muhtarında yetki varken o köyün dalgıcı arıza yaptığında aynı gün muhtar dalgıcın arızasını yaptırıyor vatandaşı susuz bırakmıyordu. Bir köy muhtarlığı bunu yapıyorsa koskoca İZSU neden yapmasın. Onun için İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve İZSU yetkilerimizden bir an önce ricamız dernek üyelerimizin yaşadığı bu mahallelerimizdeki su problemini ivedi olarak çözmeleridir.'

TARIMSAL SULAMADAN, İÇME SUYUNA SU BASIMI İDDİASI

Başkan Ali Bozkan şöyle devam etti:

'Bu sorunların yanı sıra son günlerde duyduğumuz başka bir haberde bazı mahallelerde şahsa ait tarımsal sulama pompasından içme suyu şebekesine su basılmasıdır. Eğer böyle bir şey varsa da o mahallede yaşayan insanların sağlığı ile oynanıyor demektir.

İNSAN SAĞLIĞI!

Denetimsiz, insan sağlığını tehdit ediyor mu, kullanıma uygun mu değil mi demeden kullanılıyor demektir. Böyle bir şey varsa da bir an önce önüne geçilmesini vatandaşın sağlığının tehlikeye sokulmasını istemiyoruz. Yetersiz su yüzünden vatandaşın sağlıksız suyu kullanması ne kadar doğrudur sorusunu sormamız gerekmektedir.

BU MAHALLELERİN SU İŞLETMELERİNİ İZSU BİZE DEVREDEBİLİR

Eğer İZSU bu mahallelerimizdeki problemleri çözemiyorsa bize su işletmelerini bize devredebilir. Biz Ödemiş Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanlığı olarak üyelerimizin yaşadığı bu mahallelerde sorunları çözeriz. Vatandaşımızın suyunu kesintiye, arızaya uğratmadan su işletmelerini işletebiliriz. Umarım yakın zamanda mahallelerimiz deki su ile ilgili problemler çözülür.' 

Bakmadan Geçme