ÖDEMİŞE ÇİFTE KUPAYLA DÖNDÜLER EKER KARDEŞLER RÜZGÂR GİBİ

Başar Uçar – Türkiye Motosiklet Federasyonu&rsquonun (TMF) düzenlediği Türkiye Pist Şampiyonası&rsquonın ikinci ayağı Yunanistan´ın Serez Pisti´nde...

Başar Uçar – Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) düzenlediği Türkiye Pist Şampiyonası'nın ikinci ayağı Yunanistan´ın Serez Pisti´nde 94 sporcunun katılımıyla koşuldu. Ödemişli Eker kardeşler ilçeye çifte kupayla dönerek sevinç yarattı.

On farklı sınıfta start alan yarışçılar, Serez Pisti'nde zorlu ve çekişmeli yarışlara imza attı. Özellikle TMF GP sınıfındaki yarışlar büyük heyecana sahne oldu. TMF GP1000'de Tolga Uprak (AKUT) yarışı birinci sırada bitirdi. Uprak'ın arkasından Leone Ciro (BAMOS) ikinci Erdal Karabulut'ta (BAMOS) üçüncü oldu. TMF GP600'de ise Aras Özkaçar (AKUT) birinci, Nuri Yılmaz (BAMOS) ile Emrah Kıygan'da (AKUT) ikinci ve üçüncü sırayı paylaştı.

1000cc A sınıfında Bulgar yarışçı Angel Karanyotov birinci olurken, Erdal Karabulut ikinci (BAMOS) ve Tolga Uprak'da (AKUT) üçüncü oldu. 600 A sınıfında genç sporcu Aras Özkaçar damalı bayrağı ilk sırada gördü. Bu sınıfta ikinci ve üçüncü sırada Nuri Yılmaz (BAMOS) ile Muammer Karakaya (AKUT) yer aldı. Oktay Mert'in (KNN54) birinci olduğu 1000cc B sınıfında Ali Durmaz (SAMSK) ikinci, Selahattin Durmaz'da (BAMOS) üçüncülüğü elde etti.

600 CC B SINIFINDA AYTUĞ EKER İLK SIRAYI ALDI

600 B sınıfında ilk iki sırayı Ödemişli yarışçı Aytuğ Eker (A2) ve Ahmet Karadaş (ADA) aldı. 1000cc C sınıfında ise Hasan Erkan Anlar birinci, Mehmet Genç (STMOK) ikinci ve Fatih Türüdü'de (BAMOS) üçüncü oldu. Aytuğ Eker bu sezonki ilk birinciliğini elde etti.

ABDULLAH EKER YİNE KÜRSÜYE ÇIKTI

600cc C sınıfında ilk sırada Görkem Korucu (TMSK) yer alırken, Korucu'yu Ali Efe Yeğin (A2) ve Abdullah Eker (A2) takip etti. Sezonun ilk yarışında İzmir'de üçüncü olan Abdullah Eker, Serez Pisti'nde de üçüncü olarak kürsü heyecanını yaşadı.

Kısıtlı imkanlarla yarışlara katıldıklarını ve Ödemiş'ten bekledikleri desteği göremediklerini anlatan Abdullah Eker yarışla ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Zor şartlarda gittiğimiz yarıştan başarılı bir şekilde döndük. Orada Ödemiş'i temsil etmek isterdik ama sporu futboldan ibaret zanneden kişiler maalesef buna engel oldular. Konya Kulübü olan A2 Teker Spor Kulübü adına önemli puanlar aldık, mutluyuz' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme