ÖDEMİŞ’İN ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSLERİNE UKOME STANDARTLARI

 TURKUVAZ RENK, KLİMA VE OTOMATİK KAPI ZORUNLULUĞU Bütünşehir Yasası ile birlikte İzmir&rsquoin metropol alanına dahil olan...

 TURKUVAZ RENK, KLİMA VE OTOMATİK KAPI ZORUNLULUĞU

Bütünşehir Yasası ile birlikte İzmir'in metropol alanına dahil olan Ödemiş'te İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin  (UKOME) aldığı kararlar gereği şehir içi yolcu taşımacılığına da yeni standartlar getiriliyor.

Ödemiş'te son günlerde şehir içi minibüslerinin İzmir merkezindeki dolmuşlar gibi turkuvaz renge bürünmesiyle kendisini göstermeye başlayan standartlar 12 yaşından büyük araçların kullanılmamasının yanı sıra araçlarda otomatik kapı ve klima gibi zorunluluklar da getiriyor.

İzmir'deki dolmuşların turkuvaz renklerinin ilçelerdeki şehir içi ulaşımda da zorunlu hale getirildiğini ve 2016 yıl sonuna dek zaman tanındığını kaydeden Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, Ödemiş'teki şehir içi minibüs kooperatifinin aldığı kararla dönüşümün 2015 yıl sonu itibariyle başladığını kaydetti.

 

YENİ STANDARTLAR

UKOME'nin aldığı kararla ilgili bilgi veren Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, 'Bütünşehir Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına dahil olan ilçemizde ulaşımla ilgili kararlar artık UKOME tarafından alınıyor. UKOME'nin şehir içi ulaşım standartlarıyla ilgili kararları gereği ilçemizde şehir içi minibüslerimiz için yeni bir dönem başlıyor. Başta vatandaşlarımızın da dikkatini çektiği üzere beyaz olan minibüslerimizin turkuvaz renklere bürünmesi var. Tıpkı İzmir'in merkez ilçelerinde olduğu gibi Ödemiş'te de minibüslerimiz turkuvaz renklerle hizmet verecek.

Tabi sadece renk konusunda değil şehir içi ulaşımda 12 yaşından büyük araçların kullanılmaması, araçlara klima ve havalı kapı şartı da getiriliyor. Tüm bu şartlarında esnafımız tarafından 2016 yılı sonuna kadar yerine getirilmesi isteniyor. Ödemişli esnaflarımız kooperatif çatısı altında aldıkları kararla şimdiden bu standartlara uygun adımlar atmaya başladılar. Halkımıza daha iyi hizmet vermek üzere araçlarını hazırlıyorlar' dedi.

 

'5 ŞEHİR İÇİ HAT, 47 MİNİBÜS HİZMET VERİYOR'

Ödemiş'te 5 şehir içi hatta 47 minibüsün hizmet verdiğini kaydeden Silay, 'UKOME'nin aldığı kararlar sadece ilçemizde değil Ödemiş gibi şehir içi minibüs hatlarının bulunduğu ilçelerde de uygulanacak. Ödemiş her geçen gün büyüyen bir kent olduğu için şehir içi ulaşım da her geçen gün büyük önem kazanıyor' diye konuştu.

Başar Uçar

 

Bakmadan Geçme