ÖDEMİŞ’İN HUZUR VE GÜVENLİĞİNE MOBESE KATKISI

 OKAN KESTEK: &ldquoÖDEMİŞ MOBESE KAMERA SİSTEMİ İLE 24 SAAT İZLENİYOR&rdquo Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş İlçe Emniyet...

 OKAN KESTEK: 'ÖDEMİŞ MOBESE KAMERA SİSTEMİ İLE 24 SAAT İZLENİYOR'

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçedeki huzur ve güveni sağlamada aynı zamanda vatandaşın can ve mal güvenliğini korumada mobese kamera sisteminden faydalanıyor.

Uzun süre Ödemiş kamuoyunun gündeminden düşmeyen Ödemiş'teki mobese kamera sistemi Ödemiş Kaymakamlığı öncülüğünde dönemin Kaymakamı Abdullah Dölek başkanlığında projenin gerçekleşmesi sağlamıştı.

'62 KAMERA İŞ BAŞINDA'

İzmir Valiliğin ve Emniyet Genel Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleşen projeye yaklaşık 700 bin TL harcanmış ve geçtiğimiz Ağustos ayında 62 çeşitli mobese kamera devreye girmişti.

Ağustos ayından bu yana Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğüne hizmet veren mobese kamera sistemi ile ilçenin huzur ve güvenliğine katkı sağlarken Ocak ayında yapılacak ek ilave kamera sistemi ile mobese kamera sisteminde toplam 90 kamera iş başında olacak.

Mobese kamera sisteminin en çok yaşanan asayiş ve trafik olaylarında birçok problemi çözdüğünü belirten Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Okan Kestek aynı zamanda motosiklet sürücülerinde de kask takma alışkanlığını arttırdığını kaydetti.

'ÖDEMİŞ BÜYÜK BİR İLÇE'

Kestek şunları söyledi: 'Ödemiş merkezi ve çevresi ile sıradan bir ilçe değil. Türkiye'de birçok il merkezinden büyük bir ilçemiz. Doğal olarak nüfusu da günlük girdi çıktılarla 80 bini geçiyor. Belde ve köy toplam nüfusu da 130 binin üzerinde. Tarım ve havyacılığında yoğun yapıldığı Ödemiş'te günde yüzlerce insan yüzlerce yabancı araç ilçeye giriyor çıkıyor. Bunun yanında araç sayısı ve motosiklet sayısı çok fazla olduğu için trafiği denetlemekte problemdi. Bizden önceki dönemde Ödemiş mobese kamera sistemi projesi için temel atılmıştı. Bizim dönemimiz de dönemin Kaymakam Abdullah Dölek'in gayretleri Valiliğimizin ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün katkıları ile Ödemiş'te mobese sistemi kuruldu. Uzun uğraşların ardından geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana mobese sistemi devrede.

'MOBESE İLE ÖDEMİŞ'TE KASK TAKMA ALIŞKANLIĞI BAŞLADI'

Mobese Ödemiş'in en büyük ihtiyacıydı bugün her konuda asayiş, trafik, hırsızlık ve diğer olaylarda mobese bize her şeyi veriyor. İşte 5 dakikada mezarbaşı mevkisinden 5 motosikletli vatandaşımız geçti. Her sürücümüzün başında kaskı vardı. Buda mobese kamera sistemiyle gelen başarılardan bir tanesidir. Daha önceki günlerde kask takma alışkanlığı vatandaşımız da yoktu. Her trafik kazasında motosiklet sürücü ya hayatını kaybediyor ya da ağır yaralı oluyordu. Önümüzdeki yaz döneminden önce bizde trafik ekiplerimiz ile motosiklet sürücülerimizi uygulamalar yapıyoruz. Mobese kamera sistemimiz ile de takip ediyoruz.'

'OCAK'TAN SONRA SİSTEMDE 90 KAMERA OLACAK'

'Bugün geldiğimiz nokta çok iyi durumdadır. Bundan sonra daha da güzel olacağına inanıyorum. Önümüzdeki Ocak ayında mobese sistemine yapılacak ilave ile toplamda 90 kamera iş başında olacak. Bunların yanında Ödemiş'in trafik problemi içinde çalışmalarımızı tamamlayarak ilçe kaymakamlığımıza ve belediyeye çalışmamızı sunduk.'

'TRAFİĞİN RAHATLAMASI İÇİN YENİ UYGULAMALAR PEK YAKIND'

'Önümüzdeki günlerde Ödemiş'te cadde kenarlarına paralı otopark uygulamaları, bazı yerlerde tek yön uygulamaları gibi çalışmalar olacak. Bu çalışmalar ile trafiğin biraz daha nefes alacağına inanıyorum. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek herkese huzurlu, sağlıklı günler diliyorum.'

Bakmadan Geçme