Ödemiş Yıldızkent Arşiv ve Müzesinde Pınar Aylin Sürprizi

Ödemiş Yıldızkent Arşiv ve Müzesinde gerçekleştirilen 'Bir Kolaj İşçisinin Günlüğü' isimli serginin sürpriz konuklarından biri de...

Ödemiş Yıldızkent Arşiv ve Müzesinde gerçekleştirilen 'Bir Kolaj İşçisinin Günlüğü' isimli serginin sürpriz konuklarından biri de Türk pop müziğinin 90'lı yıllara damga vuran ünlü ismi Pınar Aylin oldu. Sergide Tv9 İzmir kameralarına konuşan Pınar Aylin şunları söyledi:

 

Bugün burada güzel denk gelişler oldu diyelim, ben de gerçekten çok mutluyum, keyifliyim sizlerle tanıştığım için bizi yol buraya getirdi. Birkaç günlük şöyle bir dedik keşfe çıkalım. İyi ki de çıkmışız. Önce dün gece Birgi'de kaldık, bayıldık Birgi'nin enerjisine, muhteşem bir yer orası; doğma büyüme bir İzmirli olarak bir kere çok mutlu oldum bir de Ege çok özel bir coğrafya, bizim zenginliğimiz bence hiçbir yerde yok ama birazcık bunların bilinirliğinin arttırılması lazım. O yüzden de inşallah bu bir başlangıç olsun, bundan sonra çok güzel projelerde hep birlikte olacağız, başkanımla da tanıştığımıza çok sevindim efeler diyarından şöyle ses getiren şeyler yapacağız inşallah.

 

Bundan sonra sizleri sık sık Ödemiş'te görecek miyiz?

 

Birkaç saat mesafedeyiz yani Çeşme'de yaşıyoruz. Çok da iyi bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Özümüze ait olduğumuz topraklara geri dönmekle buralara ne kadar katkımız olursa biz çok mutlu oluruz, eşim de ben de ailem de ve gerçekten bu coğrafyanın o kadim toprakların hani ışığın evet doğudan yükselişini de inşallah hep birlikte görelim bir de batıdan biz bir kere daha yükseltelim, sevgili Atamızın söylediği gibi ve sevgili başkanımın bugün yinelediği gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir, sanat medeniyetin en önemli göstergesi, benim için kültürümüz çok önemli, çok zengin, bunlara sahip çıkmamız lazım ve en önemlisi hani dijitalden, çok yozlaşmadan çok şikayet ediyorum ben kendi adıma ama değişim kaçınılmaz. Biz şimdi eskiyle yeniyi nasıl en güzel şekilde harmanlarız onun peşine düşmeliyiz bence ve ışığımızı hep birlikte parlatmanın peşine düşmeliyiz. Bana burada gösterilen misafirperverlik için hem Başkanıma hem de Ödemişli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. En güzel günlerde görüşelim inşallah.

 

Sergide katılan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş şunları söyledi:

Gerçekten Birgi'miz dünyaya mal oldu ama bir eksiğimiz var ki onu da hatırlattı Pınar Hanım, yeterince tanıtamıyoruz, bazı eksiklerimiz var. Buna rağmen o topraklarda dokuzuncu medeniyet olarak biz yaşıyoruz, Cumhuriyet yaşıyor, Cumhuriyetin 100. yılında da Birgi dünyadaki 32 köyden Türkiye'yi temsil eden bir köy, bizim için bir Belde, bir başkent orası. İçini doldurmamız gerekiyor ama doldururken de var olan güzellikleri eskitmeden korumalıyız. Koruma duygusu çok önemli, her şeyi korumalıyız; yani şarkıyı da korumalısınız, çocuğu da kadını da bir tarihi anıtı da. İzmir'de yeni bulunan bir şey var, 11.500 yıllık bir heykelcik bulunmuş düşünün neleri anlatıyor. 11.500 yılda kimse kalmadı ama o kaldı. İşte o günün sanatçısı o. Bugün Pınar Hanım burada kaç arkadaşımızla röportaj yaptı, kaç insanımız kendisine geldi, bence onunla bütünleştiler. Ülkemize mal olmuş, ülkemizi çok iyi anlatan, varlığıyla daha da zenginleştiren Pınar Hanım'ı bugün burada görmekten ve beraber olmaktan ben çok mutlu oldum. Pınar Hanım'a çok teşekkür ediyoruz, bugünkü bu zenginliği yaşattığı için bize. Zaten her zaman başımızın tacıdır kendisi.

Seher Göçen

Bakmadan Geçme