Ödemiş Ticaret Borsası'ndan fuar değerlendirmesi

1-4 Şubat 2018 tarihinde Fuar İzmir’de gerçekleşen Agroexpo ve Çok Uluslu Tarım İş Forumu’nun açılış töreninde...

1-4 Şubat 2018 tarihinde Fuar İzmir'de gerçekleşen Agroexpo ve Çok Uluslu Tarım İş Forumu'nun açılış töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hızla artan dünya nüfusunun tarıma olan önemi arttırdığını ifade ederek, 'Türkiye ekonomisinde en önemli sektörlerin başında tarım gelmekte ve tarımımız, ekonomimize önemli katkılar sağlıyor. Tarım sektöründe gerçekleşen yasal düzenlemeler sayesinde istikrarlı bir büyüme sağlanmıştır. Avrupa'nın en büyük tarımsal ekonomisi olduk. 2002'de Avrupa'da dördüncü sıradayken 2005 yılında birinci sıraya yükseldik. 2002 yılında 4 milyar dolar olan ihracat dört kat artarak, 16.2 milyar dolara çıktı. Ülkemizi 186 ülkeye, 536 çeşit tarımsal ürün ihraç eden bir ülke konumuna ulaştırdık. Tarımsal mekanizasyonun etkinliğini arttırarak düzenlemeleri hayata geçirdik. Tarımsal alt yapı, kırsal kalkınma, gıda güvenliği, hayvan sağlığı gibi konulara ayrı ayrı önem vererek yeni iyileştirmeler yaptık' dedi. Açılış sonrası Ödemiş Ticaret Borsası standını ziyaret eden Fakıbaba'ya Ödemiş Tulum Peyniri ikram edildi.

Dört gün süren fuarda Ödemiş Ticaret Borsası, ziyaretçilere ilçenin yöresel ürünleri olan Ödemiş Tulum Peyniri, zeytinyağı, kestane, Ödemiş Patatesi, turşu vb. tanıtımında bulunuldu. Ayrıca borsa üyeleri, Ödemiş'ten İzmir Fuarı'na götürülüp getirilerek sektördeki yenilikleri, gelişmeleri izleme şansını elde etti.

Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A.Latif Aka, 'İlgili fuarımızda bölgemizi, yöresel ürünlerimizi ve Ödemişimizi tanıtmaya çalıştık. Fuarda oluşturduğumuz standımıza destek veren tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Bu fuarın esas amacı tanıtımdır. Uluslararası olması nedeniyle yabancı misafirlerinde gelmesiyle renkli bir tarım fuarı gerçekleşmiş oldu. Ödemiş Ticaret Borsası olarak bundan sonraki yıllarda da yine buna benzer fuarlara katılarak Ödemişimizi tanıtma anlamında bazı proje ve çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz' dedi.

Haber: Turgay KONURALP

 

Bakmadan Geçme