Ödemiş tek yürek oldu

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle cumartesi akşamı saat 21.00’de Ödemiş Saraçoğlu Stadyumu önünde...

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle cumartesi akşamı saat 21.00'de Ödemiş Saraçoğlu Stadyumu önünde bir etkinlik düzenlendi. Mehter Marşı'yla başlayan etkinliğe Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Başsavcı Celal Tekin, Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Hüyüktepe,  daire müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir, MHP İlçe Başkanı İsmail Poyraz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Şahap Bozkurt ve Ödemişliler katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının sonra Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Mehter Takımı, gösterileriyle bol alkış topladı. Belediyenin dağıttığı Türk bayrakları, törene ayrı bir renk kattılar. 

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 'Geçen yıl önce bu saatlerde Boğaziçi Köprüsü'nde yani bugünkü adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bir avuç üniformalı hainin başlattığı ve onların  akıl hocalarının çizdiği yolda, ilk kalkışmanın başladığı saatlerdeyiz. O ilk anın şaşkınlığı ile ne olduğunu öğrenmeğe çalışan ülke sevdalılarının şaşkınlıklarını giderdiği andan itibaren tanklara dur dediği, mermilere karşı çıktığı bir geceden bahsediyoruz. Önce Çanakkale'de, daha sonra İzmir'de, Ödemiş'te, Gaziantep'te, yurdun dört bir köşesinde işgalcilere dur diyenlerin torunlarını dikkate almadan hesap yapanların hesabının boşa çıktığı günün yıldönümündeyiz. Bu ülke; 1960'ta, 1971'de, 1980'de  darbe ya da darbe girişimlerini gördü. Allah rahmet eylesin başbakanlar, bakanlar asıldı. O gün yapılanlar, siyasi iktidara karşı bir darbeydi. Halbuki 15 Temmuz 2016, aynı Çanakkale'yi geçerek ülkeyi işgale gelenlerin, aynı 15 Mayıs 1919'da İzmir'i işgale kalkışanların yaptıkları olayların bir benzeriydi' dedi.

'100 yıl sonra aynı duruş'

'Bu ülke insanına bunu reva görmek isteyenlere Türk adaleti, gereken karşılığı verecektir' diyen Başkan Badem, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Biz işgali yaşadık. Ülke topraklarını yok edilmek istenmesini yaşadık. 40 yıl süreyle üst aklın yönetip organize ettiği, masum bir din hareketi diye ortaya çıkıp devletin her köşesine girmeyi başaran bir yapı bunlar. Sonuçta da bu ülkeyi akıl hocalarına vermeye kalktılar. Çanakkale'den, Kurtuluş Savaşı'ndan 100 yıl sonra aynı canlılıkla bu ülke sevdalısı insanlar, bu ülke topraklarının bir karışını bile vermeyeceklerini gösterdiler. Ne mutlu sizlere. Her fırsatta  buralardayız. Karşı caddeye kadar her yer dolu. Eğer böyle bir şeye tekrar cesaret ederlerse bu insanlar, tepkilerini ve güçlerini yine göstereceklerdir' şeklinde konuştu.

'Mücadelemiz devam ediyor'

Sözlerine 15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyerek başlayan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, '250 şehidimizin yanı sıra binlerce gazimiz de oldu. Bu millet, tarih sahnesine çıktığından itibaren çok imtihan edildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir' demiştir. Demek ki düşmanlarımız, o günlerden bu yana hiç eksilmedi. Düşmanlar yalnızca dışarıda değil, içeride de olabilir. Bunlar vatan hainidir. Bunlar, Türk halkının mücadelesini sınayacaklardır. Bu hainler, demokrasinin en önemli unsuru olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne saldırdılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bizi temsil eden, seçtiğimiz milletvekillerinin halk adına demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni yönettiği yerdir. İşte burayı hedef aldılar. İstanbul'un en can alıcı yeri olan Boğaziçi Köprüsü'nü hedef aldılar. Çok şükür başaramadılar. Bir yıllık maziye baktığımızda mücadele hiçbir zaman bitmedi, halen devam ediyor. Hiçbir zaman rehavete kapılmayacağız. Bu zaferin sönük olmasına izin vermeyeceğiz' ifadelerini kullandı.

Slayt gösterisi yapıldı

Konuşmalardan sonra darbe girişimiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan slayt gösterileri yapıldı. Bazı vatandaşların görüntülerden etkilenerek duygulu anlar yaşadığı görüldü. Slayt  gösterilerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı konuşma, dev ekranda halka seyrettirildi ve bol bol alkış topladı. Gecede Mehmet Ali Çetin tarafından tüm şehitler için Kur'an okundu ve dualar edildi.

Haber: Turgay KONURALP

Haberin diğer fotoğrafları

Bakmadan Geçme