ÖDEMİŞ SÜS-BİRDEN ÖNEMLİ UYARI

&ldquoÜRETİCİNİN ZOR GÜNÜNDEN FAYDALANILMASI ETİK DEĞİL, ÜRETİME ZARAR VERİR&rdquo Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (Süs-Bir) Başkanı...

'ÜRETİCİNİN ZOR GÜNÜNDEN FAYDALANILMASI ETİK DEĞİL, ÜRETİME ZARAR VERİR'

Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (Süs-Bir) Başkanı Hüseyin Cabbar yılın son gününde yaptığı değerlendirmede son günlerde üreticinin yaşadığı sıkıntıları fırsata dönüştürmek isteyenlerin ucuza alım yaptığını belirterek, 'Bu durum hem etik değil hem de gelecekte üretimi bitirir' dedi.

Yönetim Kurulu Muammer Ardıcak ile birlikte değerlendirmelerde bulunan Ödemiş Süs-Bir Başkanı Hüseyin Cabbar, piyasadan neredeyse üretim maliyetine ürün toplandığına vurgu yaparak, 'Bugün piyasamızdaki durgunluğu fırsat bilip çok ucuza toplu ürün alındığını görüyoruz. Sıkışık durumdaki üreticimiz neredeyse maliyetine satış yapmak zorunda kalıyor.

 

'ÜRETİCİ EZİLİRSE ÜRETİM BİTER'

Bir zamanlar yöremizde salçalık biber, tütün, pamuk gibi ürünler de tıpkı bu yanlış politikalarla yok oldu gitti. Bu ürünler aynı bu şekilde üreticinin ezilmesiyle elimizden kaydı. Üretici ezilirse üretim biter. Sıra süs bitkilerine gelmemeli. Her geçen gün büyüyen üretimden bu şekilde faydalanmaya çalışmak etik değil.

 

'ÜRETİCİNİN ZOR GÜNÜN FIRSAT BİLMEK YANLIŞ'

Vurguncu bir anlayışla üreticinin zor gününü fırsat bilmek üretime büyük darbe vurur. Çok çok ucuza alınan ürünler gelecekte Ödemiş'teki üretimi bitirir. Üreticinin zor gününden istifade etmeye çalışanlar bilmelidir ki; ülkemize ve üretime en büyük kötülüğü yapıyor. Bu nedenle son günlerde Ödemiş'te oluşan bu durumu doğru bulmuyoruz. Herkesi etik çerçeveler içinde hareket etmeye davet ediyoruz' dedi.

2016 yılında üreticinin emeğinin karşılığını almasını dilediğini belirten Cabbar, 'Umarız 2016 yılında üreticilerimiz alın terinin karşılığını alır. 2016 yılının ülkemiz ve bölgemiz için huzurlu, bereketli bir yıl olmasını temenni ediyorum' diye konuştu.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme