ÖDEMİŞ PRESTİJ İÇİN SAHADA

İzmir Süper Amatör Ligi&rsquonde play-off son hafta maçları bugün oynanacak. Liderliğini ikinci hafta garantileyen Ödemiş Belediyespor...

İzmir Süper Amatör Ligi'nde play-off son hafta maçları bugün oynanacak. Liderliğini ikinci hafta garantileyen Ödemiş Belediyespor formalite karşılaşmasında Güzelbahçe Belediyespor'a kozlarını paylaşacak.

Ödemiş'in liderliğini garantilemesi nedeniyle prestij mücadelesine dönüşen karşılaşma saat 15.00'da Atatürk Stadyumu 1 numaralı yan sahada oynanacak. Ödemiş bu maçı kaybetse dahi seriyi lider tamamlamış olacak.

GÖZLER İKİNCİLİK YARIŞINDA

İkincilik için mücadele veren ekiplerden Çiğli Belediyespor ile Ceyhan Altınyıldız da aynı saatte 2 numaralı yan sahada karşı karşıya gelecek. Bu maçta Çiğli Belediyespor bir puan bile alsa ikinci sırada tamamlayacak ve baraj maçı oynama hakkı elde edecek.

Son haftaya 1 puanla gelen Güzelbahçe'nin ikincilik hesapları için Ödemiş'i yenmesi Çiğli'nin de Ceyhan Altınyıldız'a yenilmesi gerekiyor. Bu durumda Ceyhan Altınyıldız da ligi 4 puanla bitireceği için ilk haftada berabere kalan Güzelbahçe ve Ceyhan Altınyıldız ekstra play-off karşılaşması oynayacak.

YEŞİLOVA BAŞKANI'NDAN ŞİKE İHBARI!

Ödemiş'in BAL'a yükselmek için takip ettiği Yeşilovaspor'dan ise gündemi sarsacak açıklamalar geldi. Yeşil-kahverengili kulübün başkanı İbrahim Ada, İzmir'de yayın yapan Yeni Asır gazetesine mektup yazarak 'Şike ve teşvik primi var' ihbarı yaptı. Ada, son hafta maçlarına dikkat çekerek Antalya Muratpaşa ile oynadıkları karşılaşmada, ligde kalma yarışındaki rakiplerinden birisinin yöneticisini, rakip tribünde gördüklerini açıkladı. Ada son haftada iyi hakemler istediklerini söyledi.

BİR DE PAMUKKALESPOR VAR!

Denizli temsilcisi Pamukkalespor'un da düşme hattına yaklaşması nedeniyle üç kulübün son haftaya düşme korkusu ile girdiği BAL 7. Grup'ta hesaplar iyice karıştı. Yeşilovaspor'un Pamukkale karşısında ikili averajda üstün olması İzmir ekibine yeni bir umut olurken son hafta öncesi ortaya dört ihtimal çıktı.

Son haftada Isparta DSİ Spor, şampiyonluğunu garantileyen Bodrum Belediye'yi konuk edecek. Pamukkalespor da kümede kalma sıkıntısı olmayan İzmirspor ile karşılaşacak. Yeşilovaspor'un konuğu ise geçen hafta Isparta DSİ'ye yenilen Sarayköyspor olacak.

Gerçekleşebilecek dört ihtimalin ilkinde Yeşilova ve Isparta DSİ'nin galip gelmesi Pamukkale'nin de puan alamaması durumunda Yeşilova baraj maçı oynama hakkını kazanacak. Pamukkale doğrudan küme düşecek.

DÖRT İHTİMAL VAR

Yeşilova'nın 3 puan kazanması Isparta DSİ'nin berabere kalması Pamukkale'nin ise yenilmesi halinde üçlü averajda eksik durumda olan Isparta DSİ küme düşecek. Yeşilova'nın galip gelmesi diğer iki ekibin de puan alamaması durumunda İzmir ekibi yine baraj maçına kalacak.

Isparta DSİ ve Pamukkalespor son haftayı 1 puanla kapatması durumunda Yeşilova galip bile gelse doğrudan küme düşmekten kurtulamayacak. Dördüncü ve son ihtimalin gerçekleşmesi sayesinde Ödemiş Belediyespor baraj maçı oynamadan doğrudan BAL'a yükselebilecek.

BAL 7. Grup'ta kümede kalma savaşı:

                Takım                                   O            Puan     Av.

11            Pamukkalespor                   25           23           -28

12            Isparta DSİ                        25           22           -23

13            Yeşilova                             25           20          -11

14           Selvioğluspor                       25           10           -34

    

Bakmadan Geçme