Ödemiş OSB'de bilgilendirme toplantısı

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Bilgilendirme Toplantısı, Kültürpark karşısındaki Belediye Nikah ve Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Yapılan toplantıya...

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Bilgilendirme Toplantısı, Kültürpark karşısındaki Belediye Nikah ve Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Yapılan toplantıya Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka, Ödemiş OSB'ye yatırım yapacak işadamları ile Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın bazı yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Gündüz,  'Bundan 24 yıl önce hayal olarak görülen bu tesis, Ödemiş Belediye Başkanı ve Ödemiş Kaymakamı'nın da katkılarıyla hayata geçme aşamasına gelmiştir. Bunun yanında müteşebbis heyeti ile çok güzel çalışmalar gerçekleşti' dedi.

Ödemiş Organize Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu adına konuşan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, 'Artık buradaki yerleri en kısa zamanda teslim edeceğiz. Amacımız, yatırımlarınızı en iyi şekilde yapmanızdır. Sadece Ödemiş'e değil, Kiraz, Beydağ ve tüm yöreye hizmet edeceksiniz. İlçe Kaymakamı olarak böyle bir hizmetin görev süremde gerçekleşmesinden dolayı büyük bir gurur duyuyorum. Ödemiş Belediye Başkanımız, güzel çabalarıyla bu konuda gerekli desteği gösterdi. Bu nedenle kendisine ayrıca teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

'Çocuklarımızın geleceği için yapıldı'

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, '1994 yılında kurulan ancak yaklaşık 20 yıl boyunca hayvanların otlatıldığı bir mera olarak kullanılan bu alanın bugünkü haline getiren süreci özetlemem gerekirse, 1994'te 'Türkiye artık bir şeyler yapmalı, mutlaka ürettiklerinin dışında sanayi hizmetini öne çıkarmalı' denilerek, insanların kendi cebindeki paralarıyla riske girerek, çocuklarının geleceğine aktararak ortaya attığı fikirle yola çıkıldı. 2014 yılındaki sayın valimize bir teşekkür borcumuz var. O gün İZKA'da yereldeki organize sanayi siteleri için destek adına bir karar aldılar. Bakanlık nezdinde aldığımız krediyle yola koyulduk.

'Ödemişliler yüreklerini ortaya koydu'

Ödemiş OSB'nin sadece tabelası vardı. Çalışan memurdan kalma 30 bin liralık bir haciz, Halkbank'a olan 300 bin lira civarında bir borç vardı. Burası, işte bazı resimlerde de gördüğünüz gibi boş bir alandı. O bir tane çalışan memurun yıllarca maaş alamaması, bizi ve bütün arkadaşlarımızı üzen bir durumdu. 2014'e kadar baktığımızda borcundan başka hiçbir şeyi olmayan bir yol haritasıdır. O günün Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın dostumuz olması, birebir konuştuğumuz kişi olması nedeniyle işte bir anda kredi ile ve ayrıca 2 milyon lira da devletin hibesiyle bugünkü hale geldi. Yeniden imar planı yapıldı, onaylandı. Paramız yoktu ama Ödemişliler yüreklerini koydular.

'Altyapı bitmeden parseller satıldı'

Su sondajı bittikten sonra plan ve jeolojik çalışmalar yapılabildi. Plan proje kısmı bitti ve yola çıktık. Önce 46 parseldi, sonra birleştirilerek 45 parsel haline geldik. 45 parsel, 950 bin metre kare civarında. 30 bin üstü 6 tanesi parsel, 11 tane 10 bin metrekarelik, 21 tane 10 binlik, 17 tane 5 binlik, 1 tane de 20 binlik olmak üzere 45 parselle bu hale geldik. Alt yapısı bitmeden hemen hemen bütün parsellerimiz bitmiş durumdadır.  Ödemiş'e teveccüh gösterenlere, destek veren Ege Bölgesi Sanayi Bölgesi'ne, müteşebbis heyetine, Ticaret Odası'na teşekkür ediyorum.  Allah'a hamdolsun burası bu hale geldi. Sonuç ortadadır. Şu an TEDAŞ'la ilgili çalışmada kabul noktasındayız' ifadelerini kullandı.

Bilgilendirme toplantısından sonra ilçe protokolü, EBSO yöneticileri ve Ödemiş OSB'de yatırım yapacak olan işadamları, krokiler üzerinde bilgi alarak çalışmaları yerinde gördüler.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme