ÖDEMİŞ OSB BÖLGEYE EKONOMİK CANLILIK VERECEK

EKONOMİNİN NABZINI TUTAN KURUMLAR ÖDEMİŞ&rsquoTE ORTAK TOPLANTIDA BULUŞTU İzmir ekonomisinin nabzını tutan kurumlar İzmir Ticaret Odası,...

EKONOMİNİN NABZINI TUTAN KURUMLAR ÖDEMİŞ'TE ORTAK TOPLANTIDA BULUŞTU

İzmir ekonomisinin nabzını tutan kurumlar İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Deniz Ticaret Odası Ödemiş'te Ödemiş Ticaret odasında olağan toplantılarını yaptılar.

Saat 15.00'te başlayan toplantıya İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Ege Bölgesi Sanayi Odası (ESBO) TOBB Konsey Başkanı Ender Yorgancılar, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka, oda ve borsaların yönetim kurulu üyeleri, iş adamları ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıyı İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş yönetti.

Açılış konuşmasını ev sahibi Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin yaptı.

Sevin, 'Sizleri Ödemiş'te ağırlamaktan büyük mutluluk yaşıyoruz. Ödemiş'te bugün aynı zamanda süt bayramı başlıyor. İlçemiz de ilk kez düzenlenen süt bayramı bölgemize faydalı olacağına inanıyorum. Aramızda olduğunuz için tüm başkanlarıma teşekkür ediyorum' dedi.

'ÖDEMİŞ OSB İÇİN ALT YAPI İLERLİYOR'

Belediye Başkanı Mahmut Badem, 'Öncelikle kentimizde sizleri ağırlamaktan son derece mutluyuz. Ödemiş için gelecek günlerde güzel gelişmelere imza atacağız. ESBO başkanımız ile sık görüşmelerimiz var. Bildiğiniz gibi Ödemiş organize sanayi bölgemiz var. Burada gelişmeler yaşandı. 21 yıldır ineklerin otladığı bu alanda bugün sondaj yapıldı su bulundu. Elektrik ihalesi hazır hale getirildi. 500 bin alandan 180 bini satıldı. Kentimize ve bölgemize büyük bir ekonomik gelişme sağlayacağına inanıyorum. Öte yandan geçtiğimiz yıllarda süt festivalleri ilçemizde yapıldı. Ancak ilgiyi süte çekmede zayıftı. Bu sene süt bayramı adı altında daha derli toplu bir şey yapmaya çalıştık. Hafta sonu bayramımıza bekliyoruz' dedi.

'ÖDEMİŞ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ HIZLA GELİŞECEK'

Ege Bölgesi Sanayi Odası (ESBO) TOBB Konsey Başkanı Ender Yorgancılar, 'Ödemiş ve Tire gibi ilçelerimiz tarımsal üretim anlamında İzmir'i Türkiye'de sıralamaya sokan ilçelerimizdir. Ödemiş organize sanayi bölgesinde ciddi gelişmelere var. Yakın zamanda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Geçtikten sonra bu bölgede tarım ürünleri sanayisi adına ciddi bir gelişme olacaktır. Aynı zamanda süt üretiminde de önemli bir ilçemizdeyiz. Süt bayramı da kutlu olsun' dedi.

'TARIMDA HOLLANDA OLAMIYORUZ'

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, 'İklimi, yüzölçümü, büyüklüğü, birinci sınıf tarım arazileri ile ülkemiz dünyada tarım üretimi konusunda büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak bu potansiyeli kullanabiliyor muyuz bu da çok önemlidir.'

'İHRACAT İLE İTHALATIMIZ AYNI'

'2014 yılına baktığımızda ithalat ile ihracatımız aynıdır. Bu ne demektir gelirimiz ile giderimiz aynı kar yok demektir. Hollanda gibi küçük bir ülke tarım ve tohum konusunda bizden çok öndedir. Fransa, İtalya gibi ülkelerde bu noktadadır. O yüzden ülke olarak önümüzdeki günlerde tarımsal bir planlama yapmak zorundayız. Bugün Ödemiş'in süt bayramı herkesin bayramını kutluyorum' dedi.

'GEÇEN YILA GÖRE İHRACATIMIZDA DÜŞÜŞ VAR'

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, 'Geçen yıla göre baktığımızda ihracatımızda düşüş var. Bu düşüş 4 aydır da devam ediyor. İhracatın düşmesinden dolayı daralma var daralmadan da hepimiz etkileniyoruz. Önümüzdeki günlerde bu gerilemenin önüne geçilmesi gerekiyor. Ödemiş'e ikinci kez gelişim süt bayramını kutluyorum' dedi.

Son olarak konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in 30 ilçesini kapsayan bir ekonomik potansiyel çalışmasını yapıp yeni dönemde seçilecek İzmir milletvekillerine rapor halinde kitap halinde verme önerisi getirerek ilçeler oda başkanlarından destek istedi.

'30 İLÇEYİ KAPSAYAN BİR ÇALIŞMA YAPALIM'

Demirtaş şunları kaydetti: 'Bilindiği gibi 7 Haziran 2015, 25.dönem milletvekili seçimlerine 1 aydan az bir süre kaldı. Biz odalar olarak tüm siyasi partilerimize başarılar diliyoruz. İzmir ve 30 ilçesini kapsayan bir çalışma yapalım. Bu çalışama tüm İzmir'in ekonomik, üretim tablosunu ortaya koyan bir çalışma olsun. Biz bu çalışmayı kitap haline getirelim ve yeni dönemde seçilecek olan milletvekillerimize bakanlarımıza verelim. Ticaret odamızdan da 26 İzmir milletvekili arasında 4 adayımız var. Onlarda seçildikten sonra İzmir için çalışacaklardır. İzmir'de su ürünlerinde öndeyiz. Tire ve Ödemiş sayesinde sütün başkentiyiz. Ayakkabı üretiminde iyiyiz. Tabiî ki yılbaşından bu yana dolar %20 artış gösterdi. Bundan sonraki dönemde ekonominin iyi gitmesi ekonomik istikrarın da daha iyi sağlanması gerekiyor. Ödemiş tarım ve hayvancılık aynı zamanda süs bitkileri, fidancılık gibi üretim konularında olağanüstü bir yapıya sahip. Bugünde süt bayramı var oraya da katılacağız. Süt bayramının Ödemiş'e bölgemize, İzmir'imize faydalı olacağına inanıyorum.'

 

Bakmadan Geçme