Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ARGE Merkezi gibi çalışıyor
Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş garantili bir okul olarak: Bilişim Teknolojileri Alanı, Tarım Teknolojileri...
Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş garantili bir okul olarak: Bilişim Teknolojileri Alanı, Tarım Teknolojileri Alanı, Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Alanı, Makine Teknolojisi Alanı, Metal Teknolojileri Alanı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanında yetkin idareci ve öğretmen kadrosu ile 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında çok başarılı proje faaliyeti yürütmeye devam ediyor. Hem ulusal hem de uluslararası alanda birçok proje faaliyeti yürüten okul tüm paydaşları ile işbirliği içerisinde sektörün aradığı kalifiye eleman açığını gidermek için bir ARGE merkezi gibi çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürüyor.
Okul Müdürü Mehmet Sıddık Kaya'nın, okulun öğretmen ve idarecilerinin desteği ile okulun öğrencileri başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Okulun Uluslararası düzeyde yürüttüğü 'Elektronik ve Makine Teknolojilerinde Çağı Yakalamak' isimli Erasmus+ projesi kapsamında Makine Teknolojisi alanında 10 öğrenci 2 öğretmen eşliğinde İspanyada uluslararası standartlardaki işletmelerde staj eğitimlerini gerçekleştirmişlerdir. Projenin 2. uluslararası hareketliliği de Mayıs ayı içerisinde Çek Cumhuriyetinde Elektrik – Elektronik Teknolojisi alanından 10 öğrenci 2 öğretmen eşliğinde gerçekleştirilecektir. Uluslararası düzeyde yürütülen bu projeler sayesinde öğrenciler farklı ülkelerdeki çalışma hayatını deneyimlemiş olarak istihdam edilebilirliklerini güçlendirmiş oluyorlar.
Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruculuğunu üstlendiği 3 proje ile e – Twinning projelerinde de etkin bir şekilde yer alarak öğrencilerine farklı alanlarda proje kültürü kazandırmayı hedefleniyor.
Okulun İngilizce öğretmenleri Pınar Gül Çarpan, Tülay Bala Şahin ve Derya Işık'ın kuruculuğunu üstlendiği 'Yöreler ve Lezzetler' isimli e – Twinning projesi Ödemiş yöresel yemeklerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtma ve kültürel mirasımızı koruyup yeni nesille aktarma görevini üstlendiler.
Okulun İngilizce öğretmenleri Emine Uyar ve Neşat Yılmaz, felsefe öğretmeni Öznur Akbulut' un kuruculuğunu yürüttüğü Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Figen Ergen' in de kurucu ortaklığını yürüttüğü 'Ezgilerin Gücü (ninniler)' isimli e – Twinning projesi kapsamında ninnilerimizi nesilden nesille aktarabilmek, kültürel mirasın koruyabilmesi hedefleniyor.
Okulun Tarım Teknolojileri alan şefi Gülay Çalıkkasap başkanlığında alan öğrencileri Konya, Mardin ve Yalova'da bulunan tarım liseleri ile birlikte 'Damlaya Damlaya Hayat Olur' e-Twinning projesi yürütülmektedir. Projenin hedefi su kaynaklarının etkin kullanımına yönelik farkındalığı arttırılması da hedefleniyor.
Teknofest projesi kapsamında Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hüseyin Sevgen liderliğinde (Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması kategorisinden 3, Tarım Teknolojileri Yarışması kategorisinden 4, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması kategorisinden 2, Eğitim Teknolojileri Yarışması kategorisinden 3, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması kategorisinden 3, Roket yarışması kategorisinden 1 olmak üzere) toplamda 16 tane proje başvurusu yaparak ilimizde en çok proje başvurusu yapan okullar arasında yer almıştır.
Ayrıca Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek 'ROBOT' Yarışmasında da 2 adet başvuru yaparak öğrencilerini yazılım konusundaki yeteneklerini geliştirmektedirler.
Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 'Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor' projesi kapsamında Teknik öğretmenler eşliğinde öğrencileri ile birlikte her ay ihtiyaç sahibi 10 aileyi ziyaret ederek bilgilendirme, bakım onarım ve yapım işlerini yapmaktadırlar. Bu sayede öğrenciler hem sosyal sorumluluk görevlerini yerine getirmekte hem de ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaktadırlar.
Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine katkı sunmak için döner sermaye kapsamında; Bilgisayar Donanım ve Yazılım Hizmetleri, Bilgisayar Bakım ve Onarımı hizmeti, elektrik panolarının yenilenme, tamir, bakım ve onarım çalışmaları, şase numarası basımı, Makine kalıpları, kütüphane dolabı, masa, sandalye, pano, yatak odası, genç odası, büro mobilyaları vb. gibi iş ve işlemleri yapmaktadır. Yapılan bu çalışmalar sonucunda öğrenciler teorik eğitimlerini pratiğe dönüştürürken aynı zamanda da harçlıklarını çıkarabilmektedirler. Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi döner sermaye kapsamında 2021/2022 eğitim öğretim yılında 1.800.000,00 ciro yaparak ülke ekonomisine de katkıda bulunması da okulun ismini bir adım daha öne çıkarmaktadır.
Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıddık Kaya' dan dan edindiğimiz bilgilere göre okulda mezun olan tüm öğrencilerin istemeleri halinde istihdam ettiklerini belirtti.
Ayşe MİNGİR