ÖDEMİŞ-KİRAZ KONVOY YOLU

Küçük Menderes Havzası&rsquonda yıllardır tamamlanması beklenen Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz yolu için Bayındır ve Kiraz civarında çalışmalar devam ederken...

Küçük Menderes Havzası'nda yıllardır tamamlanması beklenen Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz yolu için Bayındır ve Kiraz civarında çalışmalar devam ederken bölgedeki yollar artık yoğunluğa yanıt veremiyor.

Her geçen gün taşıt sayısının arttığı Ödemiş'i Kiraz üzerinden Alaşehir'e, Beydağ üzerinden Nazilli'ye bağlayan karayolunda uzun konvoyların oluştuğu gözlenirken karayolunun yeterince geniş olmayışı sürücülere zor anlar yaşatıyor.

 

SADECE İLÇE MERKEZİNDE GÜNDE 8 BİN 937 ARAÇ

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı verileri de bölgedeki yoğunluğu ortaya koyuyor. Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre sadece Ödemiş ilçe merkezini kapsayan 2 kilometrelik bölümde araç yoğunluğu gün başına 8 bin 937 olarak belirlenirken bu araç yoğunluğunun 7 bin 209'unu otomobiller 994'ünü ise kamyonlar oluşturuyor.

 

ÖDEMİŞ-KAYMAKÇI ARASI GÜNDE 6 BİN 42 ARAÇ

Tire-Ödemiş arasında 2014 yılındaki araç yoğunluğu gün başına 5 bin 874 olarak belirlenirken, Ödemiş-Kaymakçı yolunu kapsayan 15 kilometrelik bölümü günde 6 bin 42 aracın kullandığı tespit edildi. Kaymakçı-Kiraz arasındaki araç yoğunluğu da gün bazında 3 bin 523 olarak belirlendi.

Her geçen gün yoğunluğun arttığını dile getiren sürücüler, özellikle Ödemiş-Kaymakçı arasında da bir an evvel bölünmüş yol çalışmalarının başlaması gerektiğine dikkati çektiler.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme