Ödemiş Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu İlk Toplantısını Birgi'de Yaptı

Ödemiş Kent Konseyi'nde Yeni Dönemde Yürütme Kurulu Kararıyla Kurulan Turizm Çalışma Grubu'nun 14 Ekim 2024 Pazartesi Akşamıbirgi'de Gerçekleştirdiği Toplantıya Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Sadeddin Mahmutçaoğlu Ve Genel Sekreter Yücel Uğur Uçar Katıldı. Grubun Kurucu Üyeleri Arasında Ferhat Şeker, Derya Bilgin Ve Gamze Pakkanlılar Yer Aldı

Çalışma Grubu Temsilcisi Ferhat Şeker Oldu
Çalışma Grubunun Kuruluş Amacına Kısaca Değinen Başkan Mahmutçaoğlu, “Ödemiş Doğal Güzellikleri, Tarihi Dokusu Ve Yöresel Ürün Üretimiyle Önemli Bir Turizm Potansiyeline Sahip. Kent Konseyi Olarak İlçemizde Sürdürülebilir Turizmin Gelişimini Önemsiyoruz. Ödemiş Kadar Turistik Değere Sahip Olmadığı Halde Tanınırlığını Artırmayı Başarmış Ve Her Yıl Önemli Sayıda Turisti Ağırlayan Destinasyonlar Var. Bu Noktada Ödemiş'in Turizmden Hak Ettiği Payı Alamadığını Gözlemliyoruz. Sahip Olduğumuz Doğal Ve Kültürel Mirası Hem En İyi Şekilde Korumak Hem De Ülkemize Ve Dünyaya Tanıtmak Gerekiyor. Ödemiş Kent Konseyi Olarak Başta Birgi Olmak Üzere Turistik Bölgelerimizle İlgili Proje Ve Eylem Planları Hazırlayıp Yetkili Kurumlara Sunarak Turizmin Gelişimine Katkı Koymayı Amaçlıyoruz.” Dedi.
Mahmutçaoğlu'nun Açılış Konuşmasının Ardından Çalışma Grubu Temsilcisi Seçimine Geçildi. Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ferhat Şeker, Oybirliğiyle Çalışma Grubu Temsilciliğine Seçildi.

Şeker: “Gerçekçi Tespitler Ve Uygulanabilir Öneriler Geliştireceğiz.”
İlçe Turizminin Gelişimine Katkı Sağlamak Amacıyla Çalışmalarına Başlayan Ödemiş Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu, En Az Ayda Bir Defa Toplanacak. Çalışma Grubunun Benimseyeceği Çalışma Prensibi Hakkında Değerlendirmelerde Bulunan Ferhat Şeker, “Ödemiş Kent Konseyi Yönergesi'nin İlgili Maddesine Göre Çalışma Grupları En Az 3 Kişiden Oluşuyor. Bizler Grubun Oluşması İçin Kurucu Vazifesini Üstlendik. Önümüzdeki Süreçte Aramıza Katılacak Olan Birçok Gönüllü Arkadaşımız Var. Üzerinde Çalışacağımız Konulara Göre Grubumuzu Genişleteceğiz.İlçemizde Turistik Gelişim Ve Tanınırlık Açısından En Fazla İlerleyen Beldemiz Olan Birgi'ye Özel Bir Önem Vereceğiz. Dünyanın En İyi 32 Turizm Köyünden Biri Olan Birgi'nin Potansiyelini Çok Daha Verimli Değerlendirmemiz Gerekiyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde De Yer Alan Birgi'de Atılacak Her Türlü Adımın Belli Bir Plan Dâhilinde Atılması Çok Önemli. Birgi'nin Sorunlarını Birgililerle Ve Buraya Yatırım Yapan İşletmecilerimizle Konuşacağız. Turizmin Daha İyi Noktaya Getirilmesi İçin İhtiyaç Duyulan Gelişim Yolunu Birlikte Çizeceğiz. Keza Tarihi Doku Ve Doğal Çevrenin Daha Etkin Korunması İçin Atılacak Adımları Yine Hep Birlikte Belirleyeceğiz. Aynı Bilinçli Çabayı Gölcük, Bozdağ, Lübbey, Bademli Gibi Bölgelerimizde Ve İlçe Merkezinde De Sergileyeceğiz. Çalışma Grubumuza Her Bölgeden Üye Alarak Ayakları Yere Basan Tespit Ve Öneriler Ortaya Koyacağız.” Şeklinde Konuştu.

Bakmadan Geçme