ÖDEMİŞ KENT KONSEYİ'NDE ÜÇ YENİ ÇALIŞMA GRUBU KURULDU

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü Sadeddin Mahmutçaoğlu başkanlığında üyelerin tamamının katılımıyla toplantı gerçekleşti 

Toplantıda Ödemiş Kent Konseyi bünyesinde kurulacak yeni çalışma grupları kararlaştırıldı. Kent Konseyi Yönetmeliğinin genel hükümleri kapsamında ilçede sürdürülebilir kalkınmayı, katılımcılığı ve hemşehrilik bilinci geliştirmeyi hedefleyen Ödemiş Kent Konseyi, bu anlayışla yeni çalışma alanlarını tespit etmeye başladı. Buna göre yeni dönemde çevre, turizm ve kentleşme konularında yeni çalışma gruplarının kurulmasına karar verildi. Toplantıda ele alınan bir diğer konu ise mevcut meclislerin seçimlerinin yenilenmesi oldu. Ödemiş Kent Konseyi'nde kadın, kültür – sanat ve gençlik meclisleri Ekim ayında seçime gidecek.

“İlçemizin ihtiyaçlarına uygun projeler üreteceğiz”
Yürütme kurulu toplantısının 2. gündem maddesi kapsamında yeni çalışma grupları kurulması konusu görüşüldü. Ödemiş Kent Konseyi'nde çalışma grupları en az üç kişiden oluşuyor. Ödemiş'te yaşayan ve çalışma grubu kurmak isteyen vatandaşlar Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu'na yazılı başvuru yapma hakkına sahip bulunuyor.
Yeni kurulan çalışma gruplarının ilçenin geleceğini planlamak adına sorumluluk alacağını belirten Başkan Sadeddin Mahmutçaoğlu, “Ödemiş Kent Konseyi olarak çevremizi, doğal ve kültürel zenginliklerimizi korumak ve geliştirmek önceliğimiz. Bu anlayışla yönetim dönemimizdeki ilk çalışma gruplarımızı çevre, turizm ve kentleşme konularında kurduk. Önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Kent Konseyi olarak bize düşen görev, ilçemizde yaşayan donanımlı, bilgili ve gönüllü kişileri bir araya getirmek. Kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla işbirlikleri oluşturarak ilçemize faydalı olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Gönüllü çalışma kültürünü geliştirmeye ihtiyacımız var”
Ödemiş Kent Konseyi çalışmalarının gönüllülük esasına dayandığı vurgulayan Mahmutçaoğlu, “Bundan önceki süreçte de Ödemiş Kent Konseyi bünyesinde birçok meclis ve çalışma grubu kurulmuş olmasına rağmen pek çoğunun birkaç toplantıdan sonra dağıldığını öğrendik. Bizim görevimiz insanlarımızın gönüllü çalışmak istediği alanlarda çalışma grubu ve meclis oluşturmak. Gönüllü çalışmak bilhassa disiplin de gerektiriyor. Dolayısıyla ilk etapta daha küçük fakat düzenli çalışabilecek gruplar oluşturmaya karar verdik. Ödemiş Kent Konseyi'nin bundan sonraki süreçte daha fazla plan ve proje odaklı çalışması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Meclis seçimleri Ekim ayında yapılacak
Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında mevcut meclislerin seçim takvimleri de masaya yatırıldı. Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi ve Kültür Sanat Meclisi seçimlerinin birer hafta arayla Ekim ayında yapılmasına karar verildi. Ödemiş Kent Konseyi'nde meclis kurma ve kapatma yetkisi genel kurulda bulunuyor. Mevcut meclislere ek yeni meclisler kurulup kurulmayacağına ise yapılacak ilk seçimsiz genel kurul toplantısında karar verilecek.

Bakmadan Geçme