Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Yeni Başkanı İlay Aral Öz Oldu

Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Ekim 2024 Çarşamba günü Ödemiş Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Ödemiş Kent Konseyi Başkanı SadeddinMahmutçaoğlu, Yürütme Kurulu Üyeleri Mualla Akgün, İsmail Türkan, Tayfun Bengi ve Genel Sekreter Yücel Uğur Uçar'ın katıldığı toplantıda başkanlık ve yürütme kurulu seçimi yapıldı. Genel kurulda başkanlık seçimine tek aday olarak giren İç Mimar İlay Aral Öz, tüm üyelerin oyunu alarak Kadın Meclisi'nin yeni başkanı oldu.

İlay Aral Öz: “Kadın Dostu Ödemiş Hedefiyle Çalışacağız”
Seçimli genel kurul toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Toplantıyı yönetmek üzere Divan Kurulu Başkanlığına Zarife Özcan seçildi. Gündemi uygulatan Özcan başkanlık seçimi öncesi başkan adayı İlay Aral Öz'ü kürsüye davet etti.
Genel kurul üyelerine hitaben konuşan İlay Aral Öz, sözlerine kendisini tanıtarak başladı. Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin geçmişten günümüze önemli çalışmalara imza attığını belirten Öz'ün konuşmasından satırbaşları şu şekilde:
“Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi, kurulduğu günden bu zamana kadar ilçemizde kadınların sesini duyurmak için faaliyette bulunan bir platform olmuştur. Bu zamana kadar kıymetli çalışmalara imza atan meclisimizin yeni dönemde de adından söz ettirecek projeleri hayata geçirmesi, bulunduğu noktadan daha da ileriyle gitmesi için ben ve arkadaşlarım göreve talibiz. Kadın Meclisi olarak öncelikli hedefimiz katılımcılığı artırıp, kadınları daha fazla bir araya getirecek etkinlik ve projeleri hayata geçirmek olacaktır.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce vererek Türkiye'nin kadın-erkek eşitliğinde en ileri ülkelerden olmasını hedeflemiştir. Ancak gelinen noktada demokratik temsil makamlarında ve yönetsel pozisyonlarda kadınların sayısının olması gereken seviyeye ulaşmadığını buna karşılık kadına yönelik şiddet vakalarının yıldan yıla artarak sürdüğügörülmektedir. Caydırıcı cezalar ve etkili önlemler hayata geçirilmediği sürece kadına yönelik şiddet olayları azalamayacaktır. Keza cinsiyet ayrımcılığının önlenmesine yönelik mevzuat değişiklikleri yapılmadığı sürece de kadınlar yeteri kadar temsil edilemeyecek ve karar verici konumlara erkekler kadar kolay ulaşamayacaklardır. Tüm bu olumsuzlukları aşabilmemiz için başta biz kadınlar olmak üzere cinsiyet eşitliğine inanan herkes sorumluluk almalıdır.
Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bize düşen kadın haklarını en yüksek sesle savunmak, farkındalık yaratmak ve toplumsal değişimi sağlamak için hep birlikte mücadele etmektir. Göreve geldiğimizde ben ve arkadaşlarım bu zamana kadar edindiğimiz bilgi ve tecrübelerimizi ilçemizin geleceği için seferber edeceğiz. Siz değerli üyelerimizin desteğiyle kadın dayanışmasını büyüterek Ödemiş'imize kadın dostu bir kimlik kazandırmak için çok çalışacağız.”
Adaylık konuşmasının ardından Divan Başkanı Zarife Özcan başkanlık seçimi maddesini uygulattı. Tek adayla girilen seçim işaret oyuyla gerçekleştirildi. Toplantıya katılan tüm üyelerin oyunu alan İlay Aral Öz, Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yeni başkanı oldu.

YÜRÜTME KURULU'NA YEDİ YENİ İSİM
Başkanlık seçiminin ardından gerçekleştirilen yürütme kurulu seçimi 7 asil 7 yedek üyeden oluşan tek listeyle gerçekleştirildi. İki yıllığına görev yapmak üzere seçilen yürütme kurulunda yer alan isimler Esra Uyguner Göksel, Ezgi Demirdöğen, Ezgi Er, Gamze Şentürk, Gizem Kırsoy, İmge Hallıoğlu ve Pınar Deniz Hanedar oldu.

Açelya Bağlı Keskin: “Yeni Yönetime Başarılar Diliyorum”
Önceki dönem Kadın Meclisi Açelya Bağlı Keskin, toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alarak yeni seçilen başkan ve yürütme kurulunu tebrik etti. Görev dönemlerinde kalıcı işler yapmaya odaklandıklarını ifade eden Keskin, “Yeni seçilen başkanı ve yürütme kurulu üyesi arkadaşları tebrik ediyorum. Görev yaptığımız dönemde bizler yürütme kurulu üyelerimizle birlikte büyük bir heyecanla çalıştık. Kalıcı olan, günceli yakalayan ve Ödemiş'e hizmet eden birçok faaliyette bulunduk. Kadın Meclisimizin yeni yönetimi olarak sizlerin çok daha güzellerini yapmanız dileğimle hepinize başarılar diliyorum. Saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Mahmutçaoğlu: “Kadın-Erkek Eşitliğini Sağlamak Hepimizin Sorumluluğu”
Seçimlerin tamamlanmasının ardından Ödemiş Kent Konseyi Başkanı SadeddinMahmutçaoğlu, genel kurula hitaben konuştu. Ödemiş'te kadınların durumuna farkındalık oluşturacak proje ve etkinliklere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Başkan Mahmutçaoğlu, “Ülkemizde son dönemde yaşanan kadına yönelik şiddet olayları hepimizi derinden üzdü. Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılık asla kabul edilemez. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızın yolu ülkemizde kadın-erkek eşitliğini tesis etmekten geçiyor. Ödemiş Kent Konseyi olarak biz de bu noktada gereken sorumluluğu alacağız ve Kadın Meclisimizin öneri ve projelerini her zaman destekleyeceğiz. İlçemizin diğer ilçelere örnek bir yer haline gelmesi için gereken çabayı göstereceğiz. Yeni seçilen başkanımız Sayın İlay Aral Öz'e ve değerli yürütme kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme