ÖDEMİŞ KADIN KOOPERATİFİ’NDEN KADINLARA VE GENÇLERE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

 Kerem Karamanlıoğlu Ödemiş Kadın Kooperatifi çalışmalarının yanı sıra eğitimler vermeye devam ediyor. Daha önce toplumsal cinsiyet...

 Kerem Karamanlıoğlu

Ödemiş Kadın Kooperatifi çalışmalarının yanı sıra eğitimler vermeye devam ediyor.

Daha önce toplumsal cinsiyet kavramı ve kadın kooperatifleri hakkında eğitimler veren Ödemiş Kadın Kooperatifi bu kez kadınlar ve gençler için girişimcilik kursu veriyor.

İki oturumu bugün saat 13.30'da, diğer oturumu ise 14 Şubat 2014 tarihinde Ödemiş Kent Konseyi Toplantı salonunda yapılacak eğitimler için kooperatif ortaklarından Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'in eşi olan öğretmen Gülfer Keskin bilgi verdi.

İşsizlikle en iyi mücadelenin girişimcilik olduğunu vurgulayan Keskin, Ödemişli kadınları ve gençleri eğitime davet etti.

Keskin şunları söyledi: 'Ödemiş Kadın Kooperatifi olarak Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişime Hibe programı çerçevesinde kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik eğitimler veriyoruz. Toplumsal cinsiyet, kooperatifçilik, kadına uygulanan şiddet, kadın kooperatiflerin işleyişi, kadın emeği ve girişimcilik gibi sosyal ve yapısal eğitimlerimiz oluyor. Bu kez de girişimcilik eğitimi olacak. İşsizlikle en güzel mücadele girişimciliktir. Ödemiş'te kadınlarımızın ve gençlerimizin arasında çok iyi girişimcilerimiz mevcut ancak bazı konulardan dolayı çekimser kalıyorlar. Bu durumu uygulanan eğitimlerin ortadan kaldıracağına inanıyorum. Eğitimimiz iki oturumdan oluşuyor. Birincisi 7 Şubat Cuma günü (bugün) saat 13.30'da başlıyor, ikinci ise 14 Şubat 2014 tarihinde olacak. Eğitimi Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı mensubu eğitmen Ayşe Temiztaş verecek. Eğitimimizin içeriği de oldukça zengin olacak. Verimli geçeceğini inandığımız eğitimimize tüm Ödemişli kadınlarımızı ve gençlerimizi bekliyoruz.'

Bakmadan Geçme