ÖDEMİŞ KADIN KOOPERATİFİ GÖZÜNÜ ULUSLARARASI PİYASAYA ÇEVİRDİ

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş Kadın Kooperatifi ortakları  İzmir Ekonomi Üniversitesi&rsquonden bir gurup öğretim üyesi ile  toplantı...

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş Kadın Kooperatifi ortakları  İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden bir gurup öğretim üyesi ile  toplantı yaptılar. 

Kooperatif üyeleri İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Şölen Kipöz, Yrd. Doç. Dr. Dilek Himam ile aynı fakültenin İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğretim görevlisi İtalyan tasarımcı Stefano Pugliese ile toplantı yaparak kooperatif çalışmalarını uluslararası piyasaya taşımanın yolları üzerinde durdular.

Ödemiş'teki dokuma atölyesinden bir hayli etkilenen akademisyenler Ödemiş İpek ve Kadın El Sanatları pazarını ziyaret ettiler. Konuklar, Ödemiş'teki ziyaretlerinin ardından Birgi Çakırağa Konağı ve Birgi sokaklarını dolaşarak kar helvası yediler. 

İtalyan tasarımcı yerel ipek dokuma ve kök boya ile yapılan boyamaların uluslararası pazara taşımanın koşullarını aktardı.

Daha önce yürüttüğü proje deneyimini kadın kooperatif ortaklarına aktaran İtalyan tasarımcı Kooperatifin güçlü bir hikayesinin olduğunu bunu marka değerini taşıdığını, projelendirilerek uluslararası tasarımcılarla yapılacak workshop için Birgi'nin çok uygun olduğunu, bu konuda destek vereceğini ifade etti.

Bakmadan Geçme