ÖDEMİŞ İLK KEZ AÖF SINAVLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

 BÖLGEDEN 1975 ÖĞRENCİ KATILACAK Ödemiş ilk kez Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarına ev sahipliği yapacak. Türk yükseköğretim...

 BÖLGEDEN 1975 ÖĞRENCİ KATILACAK

Ödemiş ilk kez Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarına ev sahipliği yapacak. Türk yükseköğretim sisteminin en çok açıköğretim öğrencisine sahip olan Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakültesi güz dönemi vize sınavları cumartesi ve pazar günü Ödemiş'teki 8 okulda düzenlenecek.

 17 lisans, 34 önlisans programıyla büyük ilgi gören Açıköğretim Fakültesi'nin vize ve finalleri için yıllardır İzmir'in yolunu tutan Ödemişliler, Küçük Menderes havzasındaki öğrenciler soruları bu kez Ödemiş'te yanıtlandıracak. 09.30 ve 14.00'da başlayacak şekilde cumartesi ve pazar günleri toplam dört oturum düzenlenecek. Ödemiş başta olmak üzere Küçük Menderes bölgesinden toplam 1975 öğrenci sınavlara katılacak. Ödemiş'teki 8 okulun ev sahipliği yapacağı sınavlarda iki gün boyunca yaklaşık 900 kişi görev alacak. Önceki yıllarda oturum saatleri nedeniyle İzmir'e onlarca kilometre uzaklıktaki ilçelerde yaşayanların barınma, ulaşım gibi sorunlar yaşadığı sınavlar İzmir'de ilk kez metropol dışına taşınmış olacak.

Anadolu Üniversitesi AÖF Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Funda Yoldaş, sınav merkezi tercihini Ödemiş yapan 1975 öğrencinin hafta sonu sınavlara katılacağını belirterek, 'Ödemiş, ilk kez AÖF sınavlarına ev sahipliği yapıyor. Sınava katılacak tüm öğrencilere ve sınav esnasında görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz' dedi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme