Ödemiş efesini buldu

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Ödemiş Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Küçük Menderes...

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Ödemiş Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Küçük Menderes Efesini Arıyor Bireysel Halk Oyunları Yarışması, Ödemiş Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Programda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Cafer Cebeci tarafından yapılması, Cem Aslan'ın eğitimini verdiği Ödemiş 50. Yıl Ortaokulu öğrencilerinin müzik dinletisi, 7-14 Yaş Grubu Bireysel Halk Oyunları Yarışması ve Okullar Arası Futbol Turnuvası'nda dereceye girenlere ödüllerinin Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş İlçe Jandarma Bölük Komutanı Mustafa Hüyüktepe tarafından kupa, madalya ve çeşitli ödüllerini verilmesi yer aldı.

Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Cafer Cebeci, 'Yapmış ve yapacak olduğumuz bütün faaliyet ve etkinliklerimizde kültürel değerlerimizi geleceğimizin asıl sahibi olan gençlerimize öğretmeyi amaçlıyoruz. Bugün burada gerçekleştirmek üzere olduğumuz Küçük Menderes Efesini Arıyor Bireysel Halkoyunları etkinliğimizde de amacımız kültür mirasımızın gençler tarafından sahiplenmesidir. Kültürümüz, tarihimiz bu sayede gelecek nesillerimize aktarılacaktır. Futbol ve futsal etkinliğimize 34 okul 496 genç, basketbol etkinliğimize 26 okul 312 genç, voleybol etkinliğimize 24 okul 288 genç, badminton etkinliğimize 101 genç, masa tenisi etkinliğimize 89 genç, mangala etkinliğimize 65 genç, halkoyunları etkinliğimize 25 genç, geleneksel çocuk oyunları etkinliğimize 9 okul 864 genç katılmıştır. Toplamda 2240 gencimiz, Gençlik Haftası etkinliklerimize katılmıştır. Gençlik Haftası etkinliklerimize katılan ve izlemeye gelen bütün gençlerimizi kutlarım.

Bize her türlü katkıda bulundukları için Ödemiş Kaymakamlığı'na, Ödemiş Belediye Başkanlığı'na, Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, Ödemiş İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne teşekkür ederim. Etkinliklerimize katılan bütün gençlerimizi cesaretlerinden ve kültürüne olan ilgilerinden dolayı kutluyor. Siz değerli misafirlerimize de kıymetli vakitlerinizi bizlere ayırmanızdan dolayı teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Jüri üyelerinin puanlama usulü ile en güzel efe oyunu oynayan efeleri belirlediği yarışmada 7-14 yaş grubunda Harun Ata 98,5 puanla birinci olurken, Batuhan Ali Kıvrak 96,5 puanla ikinci, Beyzanur Kale ise 96 puan alarak üçüncü oldu. Dereceye giren başarılı efelerin ödüllerini Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu tarafından kendilerine takdim edildi.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme