Ödemiş Devlet Hastanesi'nde 'Yaşam Sonu' bilgilendirmesi

Ödemiş Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen buluşmada “Yaşam Sonu Kavramı ” adı altında bilgilendirme toplantısı yapıldı....

Ödemiş Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen buluşmada 'Yaşam Sonu Kavramı ' adı altında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Psikiyatri Uzmanı Mevlüt Ülgen tarafından toplantıda yaşam kavramının detayları, katılımcılara aktarıldı.

Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Koçak, 'Kanser öncelikle hasta, sonra aile ve toplum üzerinde hem psikososyal hem de ekonomik olarak geri dönülmez pek çok etki bırakır. Bu nedenle kanser tedavisinde medikal tedavinin yanı sıra psikososyal ve ekonomik destek sağlanması ve bu girişimlerin uyum içerisinde olması önemlidir. Bu uyumu sağlamak ise onkoloji alanında çalışan sosyal hizmet uzmanlarına düşmektedir.

'Onkolojik Sosyal Hizmet', kanser hastasının tedavisini ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen psikolojik, sosyal ve ekonomik sorunları çözmek amacıyla yapılan sosyal hizmet uygulamaları olarak tanımlanabilir. Bu çalışmada kanserli hastaların karşılaştıkları psikososyal sorunlar, 'Onkolojik Sosyal Hizmet' kavramı ve bu alanda çalışan sosyal hizmet uzmanlarına düşen rol ve sorumluluklar gözden geçirilerek konu hakkında farkındalık sağlanması amaçlanmıştır. Hastanemizde yapılan bilgilendirme toplantısını gerçekleştiren Sayın Mevlüt Ülgen'e teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.

Haber: Turgay KONURALP

 

 

Bakmadan Geçme