Ödemiş Belediyesi

Son yazımın başlığı 'İşte şimdi yandı Birgi!' idi. Bu başlık ile, Birgi'de işlerin yeni başladığına vurgu...

Son yazımın başlığı 'İşte şimdi yandı Birgi!' idi.

Bu başlık ile, Birgi'de işlerin yeni başladığına vurgu yapmak istemiştim. O yazıda Birgi için emek veren çok sayıda insanın adlarını yazabilirdim ama hem bence buna ihtiyaçları yok hem de belki bazılarını unutabilirim diye vazgeçtim.

Yazıdan sonra bazı tepkiler aldım. Bunlardan biri, 'Artık Birgi'ye gelmek farz oldu' şeklinde, diğeri de 'O zaman ne yapılacağını da yazarsın' şeklinde idi.

Bu tepkiler benim o yazıda varmak istediğim sonuca ulaştığımı tescil etti. Yazımı okumayanlar ve konu ile ilgili bilgi sahibi olmayanlar için hatırlatma yapmak gerekirse özet şu idi:

'Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından belirlenen UNWTO 2022 En İyi Turizm Köyleri listesinde Türkiye'den sadece Ödemiş'in tarih ve kültür mirası Birgi yer aldı. Birgi, 2022 yılında dünyanın en iyi 32 turizm köyünden birisi oldu.'

Bu haber çok sayıda yerel ve ulusal haber kanalında yer aldı. Ve artık başta Birgililer olmak üzere kurum ve kuruluşları ile Ödemişlilerin Birgi'yi görmek için gelecek olanları pişman etmemeleri gerekiyor. Tabii İzmir'in de…

**

Bir süredir yazmak itiyordum ama ya fırsat bulamıyordum ya da başka konular öne geçiyordu.

Konu, başlık olarak yazmak gerekirse şu: Ödemiş Belediyesi, acaba tüm kurumları ile eski garaj alanında toplanabilir mi?

Bildiğiniz gibi, Emniyet binası olarak kullanılan eski tarihi binanın doğusundaki belediye binası, Bekir Keskin döneminde yıkılmış ve ilçenin doğu girişindeki Kültür Bakanlığına ait tamamlanamayan kültür merkezine taşınmıştı. O tamamlanamayan binayı da yanlış hatırlamıyorsam Ödemiş Belediyesi tamamlamış ve 50 yıllığına kullanım hakkı almıştı.

Öte yandan Ödemiş Belediyesi'nin de ilçe merkezinde tamamlanamayan bir Kültür Merkezi inşaatı vardı. O da şu an eski garajın batısındaki Migros, Ziraat Bankası ve Saray Düğün Salonu'nun bulunduğu bina idi.

Merhum başkanlardan Hüseyin Son zamanında inşaatı başlatılan bu bina, zamanında tamamlanabilse idi, bana göre Ödemiş'in kültür hayatı bambaşka bir şekilde gelişebilirdi. Ama iki bina da istenildiği gibi tamamlanamadı.

Bekir Keskin döneminde ilçe dışında kalan Kültür Bakanlığı'na ait Kültür Merkezi'ne taşınan belediye hizmet binası, Mahmut Badem döneminde de Adliye'nin boşalttığı Adalet Bakanlığına ait şimdiki hizmet binasına taşınarak yeniden ilçe merkezine döndü.

Mehmet Eriş dönemine gelindiğinde de garaj üstündeki eski yazlık sinemanın yerinde hizmete açılan ASİST'in boşalttığı yer belediyenin emlak servisi için düzenlendi.

Toparlarsak, Ödemiş Belediyesi'nin şantiye dışındaki ana hizmet birimleri hali hazırda üç ayrı binaya dağılmış durumdadır.

Yine hatırlarsanız Bekir Keskin döneminde açılan bir yarışma ile, ilçe merkezi yeniden planlanmak istenmiş ama bu girişim planlarda kalmıştı. Bu planlara göre, otobüs garajı ilçenin güneyine taşınacak, Ödemiş Belediyesi hizmet binası da bu alana yapılacaktı. Garaj büyük ölçüde taşındı ama yeni belediye binası yapılamadı.

Aldığım bir duyuma göre, yap-işlet-devret sistemi ile kısmen tamamlanan garajın doğusundaki binanın kullanım süresi gelecek yıl doluyor.

Yazıyı uzatmaya gerek yok. Bahsettiğim alanları ve şimdi Halkın Marketi OTAMIŞ'ın da bulunduğu eski garaj bölgesini bilenler biliyor. Belediyeye ait oldukça geniş bir alan. Garajın, yıllardır kötü görüntüden kurtulamayan güney yönündeki durakların üstü de kapatılıp bir kat çıkılabilir. Hemen olmasa bile, sürece yayılan bir plan dahilinde Ödemiş belediyesi tüm birimleri ile burada toplanabilir. Hem çalışanlar için otopark sorunu da yok.

Ben tartışmayı başlatmış olayım…

Bakmadan Geçme