Ödemiş Belediyesi'nden Muhtarlara Anlamlı Kutlama Yemeği

Ödemiş Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçede görev yapan muhtarlar için  yemek etkinliği düzenledi. Ödemiş Belediyesi Nikah ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan ile belediye başkan yardımcıları da katıldı

Muhtarların gününü kutlamak amacıyla organize edilen yemekte, bölgenin kalkınmasında ve sorunlarının çözümünde önemli rol oynayan muhtarların katkıları takdir edildi. Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, muhtarların yerel yönetimler ile vatandaşlar arasında köprü görevi gördüğünü belirterek tüm muhtarların gününü kutladı. Etkinlikte ayrıca, muhtarlar adına söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran bir konuşma yaptı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, konuşmasında muhtarlık görevinin önemine değinerek, muhtarların halkın sesi olduğunu vurguladı ve tüm katılımcılara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

Değerli Belediye Başkanım, Başkan Yardımcılarım, Belediye Meclis Üyelerim, Daire Müdürlerim ve çok kıymetli Muhtar Arkadaşlarım; 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Belediyemizin düzenlemiş olduğumuz yemeğe hepiniz hoş geldiniz.

Değerli arkadaşlar; 19 Ekim “MUHTARLAR GÜNÜ”müzün bu yıl On'uncusunu kutlamaktayız. Geleneksel hale gelen bu kutlamaları her yıl aksatmadan Kaymakamlığımız ve Belediyelerimizin ilgili birimlerinin temsilcileriyle komisyon oluşturarak yürütmekteyiz. Bu yıl oluşturulan komisyon ile kutlama programını hazırlayarak günümüze katkı sunmak için gerekli planlamaları yaptık.

Kutlama programı sizlere arz etmeden önce Ülkemizin yanı başında devam eden ve her saat masum sivillerin katledildiği İsrail'in Filistin saldırısını ve bu saldırıları destekleyen ABD ve sömürgeci diğer ülkeleri şiddetle kınıyor ve bu insanlık dışı saldırının bir an önce durmasını diliyorum. Ayrıca ülkemizde yaşanan 6 Şubat depreminin etkileri hala üzerimizden, 16 Ekim Çarşamba günü Malatya ilimizde 5,9 ve 17 Ekim Perşembe günü Sivas ilimizde 4,7 şiddetinde yaşanan deprem ile yeniden yüreklerimiz ağzımıza geldi. Tek tesellimiz herhangi bir can ve mal kaybımız olmaması. Öncelikle Malatya, Sivas'ta yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm ülkemize geçmiş olsun diyorum. Umarım ülke olarak bir daha böyle acılar yaşamayız.

Değerli arkadaşlar deprem etkisini yaşadığımız bu günlerde sayın Kaymakamımız biz muhtarlardan sosyal medya kanalıyla mahallenizde ikamet eden vatandaşlara, şehrimizdeki mahallelerdeki toplanma alanlarının yerleriyle ilgili bilgilendirme yapmamızı istemiştir. Tüm muhtarlarımızdan bu konuyla ilgili hassasiyet göstermesini ve vatandaşlarımızı bilgilendirmesini önemle rica ediyorum.

Değerli arkadaşlar bu yıl 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ'nü 17.05.2024 tarih ve 32549 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2024/7 sayılı Tasarruf Tedbirleri Genelgesine uyarak etkinliklerimizi kısıtlı tutmaya çalıştık. Bu nedenle kutlamalarımızı 18 Ekim Cuma günü başlayıp bitireceğiz.

Kutlama programını Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak başlattık ve ardından Sayın Kaymakamımız Fatih AKSOY'u ziyaret ettik. Ardından Belediyemizce düzenlenen yemeğe iştirak ettik. Yemeğe destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının düzenlenen yemeğe katılmak için saat 16:00 İzmir'e hareket edeceğiz.

Değerli arkadaşlar 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Belediye Başkanımız Sayın Dr. Cemil TUGAY'a, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine, Ödemiş Belediye Başkanı Sayın Mustafa TURAN'a, tüm Belediye meclis üyelerine ve Muhtar arkadaşlarıma 4,5 yıllık görev sürelerinde başarılar diliyorum.

Değerli arkadaşlar;
Bizlerin bu özel gününde; Yanımızda olup, yol gösteren ve kutlama komitesinin oluşturulmasını, yürütülmesini ve sonuçlanması sağlayan Değerli Kaymakamımız Sayın Fatih AKSOY'a huzurlarınızda çok teşekkür ederim. İlçemize ve kırsal mahallelerimize yaptığı yatırımlar başta olmak üzere diğer tüm hizmetlerinden dolayı ayrıca biz muhtarlara verdiği önem ve değerden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Cemil TUGAY'a da teşekkür ederim.

Büyükşehir Belediyemiz ile her türlü iletişimi sağlayan Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Sayın Hikmet GÜRİŞ ve Bozdağlar Şube Müdürü Sayın Derya COŞKUN'a teşekkür ederim.

Bu güzel günümüzde kutlama programında Belediyemizin imkânlarını bize açarak maddi ve manevi destek olan, önümüzdeki günlerde de beraber çalışacağımız çiçeği burnunda genç ve dinamik başkanımız Sayın Mustafa TURAN'a huzurlarınızda ayrıca teşekkür ederim.

Kutlama programının hazırlanması, planlanması ve yürütülmesinde bizlere yardımcı olup yol gösteren Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürümüz Sayın Mahmut YENİAY'a ve Belediye Muhtarlık İşleri Müdürümüz Sayın Kadir YILDIZ'a da teşekkür ederim.

Kutlama Programına ve Belediyemizce hazırlanan bu yemeğe katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Tüm Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar günü tekrar Kutlu Olsun.

SAĞLIKLA KALIN… HOŞÇAKALIN…

Bakmadan Geçme