Ödemiş Belediye Meclisi’nde Şubat toplantısı yapıldı

Ödemiş Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, pazartesi akşam saat 20.00'de gerçekleştirildi. Ödemiş Belediyesi Hizmet Binası...

Ödemiş Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, pazartesi akşam saat 20.00'de gerçekleştirildi. Ödemiş Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda yapılan ve TV9 İzmir Youtube'dan da canlı yayınlanan toplantıda dilek ve temennilerle beraber on madde görüşüldü.

 

Birinci maddede 2020 yılı için evsel katı atıkların toplama ve taşıma bedellerinin belirlenmesi, oy birliğine sunuldu. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. İkinci maddede CHP'li Meclis Üyesi Hamdi Halis'in belediye meclis üyeliğinden istifası nedeniyle boşalan koltuğa 2972 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan İYİ Partili Ediz Demir görevlendirildi. Bu madde kapsamında Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili, gizli oylama ile seçildi. Buradan Ufuk Aykol'un ismi çıktı.

 

Üçüncü maddede Meclis Üyesi Hamdi Halis'in belediye meclis üyeliğinden istifası nedeniyle boşalan Belediye Meclisi Kültür ve Turizm Komisyonu ile dördüncü maddede yine Meclis Üyesi Hamdi Halis'in belediye meclis üyeliğinden istifası nedeniyle boşalan Belediye Meclisi Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu'na yapılan açık oylama ile Ediz Demir seçildi.

 

Oy birliğiyle kabul edildi

 

Beşinci maddede Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından hazırlatılarak Ödemiş Belediyesi'ne sunulan yedi adet trafo yerine ait imar plan değişikliği ile tahsis talebinin görüşülmesi konusu oy birliğine sunuldu ve kabul gördü. Altıncı maddede İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Seyrekli Mahallesi'nde bulunan sondaj kuyusu yerleri ve iletişim hatlarının tahsis sürelerinin uzatılması talebi konuşuldu ve oy birliği ile onaylandı.

 

Yeni komisyon kuruldu

 

Yedinci maddede Kıyı Ege Belediyeler Birliği ile eğitim konusunda ortak hizmet projesi uygulanması konusu meclis üyelerinin oylarına sunuldu ve tamamının oyunu aldı. Sekizinci maddede Gölcük Mahallesi'nde içkili yer bölgesi belirlenmesi hususu tartışıldı ve dokuzuncu maddede ise memur dolu kadro değişiklik cetveli görüşüldü. Bu iki madde de oy birliği ile meclisten geçti.

 

AK Parti ve MHP'nin vermiş olduğu önerge ile gündeme alınan Deprem ve Afet Komisyonu'nun kurulması da oybirliği ile kabul edilirken komisyona CHP'den Ufuk Aykol ile Tülin Bozoğlu, İYİ Parti'den Ediz Demir, AK Parti'den Şevket Hasırcı ve MHP'den Anıl Taş olmak üzere toplam beş üye seçildi. Dilek ve temenniler kısmını ise gazetemizin yarınki sayısında okuyabilirsiniz.

 

Ece Köseoğlu

 

 

Bakmadan Geçme