ÖDEMİŞ ANAOKULU BAHÇESİNDE TRAFİK KÖŞESİ

DUR! İNSANLIĞA YOL VER. YAYA YOLU YAYALARINDIR! Kerem Karamanlıoğlu – Trafik Dedektifleri Projesi Karayolu Trafik Güvenliği...

DUR! İNSANLIĞA YOL VER. YAYA YOLU YAYALARINDIR!

Kerem Karamanlıoğlu – Trafik Dedektifleri Projesi Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları olan Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ile Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı (IPA) işbirliği ve OPET'in desteğiyle 3-17 yaş grubundaki çocuklara yönelik Trafik Dedektifleri Projesi Ödemiş Anaokulu'nda uygulanmaya devam ediyor.

Proje kapsamında, trafik kazalarının en aza indirilmesi, kayıpların ve yitirilen hayatların önüne geçilebilmesi, çocukların eğitimleri sonrasında her gün trafiğin içinde olan anne baba ve aile bireylerinin, trafik kazaları ile ilgili farkındalıkların yükseltilmesi hedefleniyor.

Okul bahçesine oluşturulan Trafik Köşesi ile yarının bireylerini şimdiden yetiştirmek ve onların yetiştireceği nesillere altyapı oluşturulması, trafik kurallarının sadece araç sürücüleri için değil, herkes için var olduğu bilincinin yerleştirilmesi en önemli amaç olarak nitelendiriliyor.

Geçtiğimiz aylarda Ödemiş Anaokulu tarafından başlatılan, Ödemiş'te önemli bir sorun haline gelen yaya yolları ve yaya geçitlerine özensizliğe dikkat çekmek amacıyla 'DUR! İNSANLIĞA YOL VER! YAYA YOLU YAYALARINDIR' çalışması da tüm hızıyla sürdürülüyor.

Okul bahçesine oluşturulan trafik köşesi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mahmut Altay, 'Okul öncesi dönem trafik bilincinin oluşmasında ve uygulamaya konulmasında önemli bir dönem. Erken yaşta trafik bilincinin oluşturulması, trafik işaretlerinin görsel olarak tanıtılması amacıyla bahçemizde bu bölümü oluşturduk. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu bölümde uygulamalı olarak trafik eğitimi icra ediyorlar. Gerçek boyutlardaki trafik işaretleri ile çocuklarımızın görsel öğrenmelerine yardımcı oluyoruz. Yine trafik haftasında başlattığımız DUR! İNSANLIĞA YOL VER. YAYA YOLU YAYALARINDIR! Uygulamamızı sürdürüyoruz. Projemize destek olan Karayolları 21.Şube Şefliğine teşekkür ediyoruz.'

Bakmadan Geçme