O CHP’li isimlerden Agrobay işçilerine destek

İzmir’in Bergama ve Dikili ilçeleri arasında bulunan, Bayburt Grup’a ait olan ve Avrupa’nın en büyük domates...

İzmir'in Bergama ve Dikili ilçeleri arasında bulunan, Bayburt Grup'a ait olan ve Avrupa'nın en büyük domates serası olan Agrobay Seracılık'ta küçülmeye gidilmiş, işçiler seraya giriş ve çıkışları kapatmıştı. Ardından bölgeye gelen Tarım İşçileri Sendikası'nın desteğiyle seranın önünde eylemler başlamış, işçiler maaşlarının geç ödendiğini ve promosyonlarına çöküldüğünü iddia etmişti.

2 CHP'li isimden sera işçilerine destek

Sosyal medya platformu X'te #AgrobayHakkımızıVer hashtag'iyle Agrobay'a tepki gösterildi. 2 CHP'li isim de sera yönetimine tepki gösteren paylaşımlarda bulundu.

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, yaptığı paylaşımda '#AgrobayHakkımızıVer' dedi.

#AgrobayHakkımızıVer https://t.co/VBGQPJu8d7

— Hacer Foggo (@hacerfoggo) September 5, 2023

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Yüksel Taşkın da yaptığı paylaşımda 'Sendikalı olmak en temel anayasal haklardan biridir. Sendikalı olduğu için tarım işçilerinin işten çıkarılması büyük bir hukuksuzluktur. İşçilerin talepleri dikkate alınarak sorun bir an önce çözülmelidir.' ifadelerini kullandı.

Sendikalı olmak en temel anayasal haklardan biridir. Sendikalı olduğu için tarım işçilerinin işten çıkarılması büyük bir hukuksuzluktur. İşçilerin talepleri dikkate alınarak sorun bir an önce çözülmelidir.#AgrobayHakkımızıVer https://t.co/YKGJSc6r3q

— Yüksel Taşkın (@yukseltaskinn) September 5, 2023

Şirkette küçülme bahanesi ile sendikalı işçilerin içten kovulduğu iddia edilmişti.

Utku Beycan

Bakmadan Geçme