Neden diyet yapamıyorum?

Diyet yapamama sebeplerinizden en önemlisi, psikolojik olarak buna hazır olmamanızdır. Bu noktada amacınızı belirlemeniz, bu yola...

Diyet yapamama sebeplerinizden en önemlisi, psikolojik olarak buna hazır olmamanızdır. Bu noktada amacınızı belirlemeniz, bu yola neden çıkmak istediğinizi bilmeniz çok önemli. 'Birçok diyetisyene gittim, çare bulamadım' diyorsanız, önce şunu sorgulamanız gerekiyor: 'Gerçekten buna hazır mıyım veya gerçekten bunu istiyor muyum?' Tüm sorumluluk diyetisyeninizde değil, sizin de el uzatarak sürece destek olmanız gerekiyor.

Diyet sürecinde gerçekçi hedefler koymamak, hayal kırıklığı yaratıyor. 10 kilo gibi bir fazlanız varsa bunun için uzmanınızla birlikte belirlediğiniz hedef doğrultusunda ilerlemelisiniz. Lüften 'Daha hızlı, daha kısa sürede nasıl olur?' diye düşünerek programınıza ek programlar aramaya kalkışmayın. Uzmanınız, sizin için en uygun ve en sağlıklı süreyi belirleyecektir. Bir şeyin en hızlı şekilde olması, onun en iyi olduğu anlamına gelmez. Vücudunuzu tanıyın. Kilo geçmişiniz uzunsa vücudunuz direnebilir, ona müsaade edin.

İçsel motivasyonunuz ne durumda? Temel motivasyonunuz var ise danışmanınızla görüşmelerinizle bu pekişecek, güçlenecektir. Ama temel motivasyon sorununuz varsa hiç kimse dışarıdan size sürekli takviye yapamayacaktır. Önce temel motivasyonunuza odaklanın, bunu arttırmanın yollarını arayın.

Diyet sürecinde diyetisyeninize karşı dürüst olun. Saklanan veya atlanan her bilgi veya her kaçamak, süreci zorlayacaktır. Bizim sizin için bir şeyler yapmaya çalıştığını unutmayın.

'Akşama kadar çok az yiyorum ama akşam bozmak zorunda kalıyorum' diyorsanız, gün içerisinde enerji bakımından çok kısıtlı bir program içinde olabilirsiniz. Aç kalarak bunu devam ettiremezsiniz, siz isteseniz de bir süre sonra vücudunuz tepki vermeye başlayacaktır.

Gerçekten inanıyor musunuz? Belki de saydıklarım arasında en önemli madde burası. 'Ben bunu başarabilirim' diyebilmeniz, buna inanmanız çok önemli. Her şey, öncelikle beyinde bitiyor. İnanmadan başladığınız programlarda vücudunuz adeta kitleniyor ve sonuç almanız güçleniyor.

Önce inanın, sonra uzmanından yardım alın. Azmedin, takılmaktan korkmayın, devam edin, çabalayın…

Keyifli haftalarınız olsun.

Bakmadan Geçme