Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ukrayna heyetini makamında ağırladı

İzmir’in Narlıdere ilçesinin Belediye Başkanı Ali Engin, Ukrayna’nın Çhernivtsi şehrinden gelen heyeti makamında misafir etti. Engin’in...

İzmir'in Narlıdere ilçesinin Belediye Başkanı Ali Engin, Ukrayna'nın Çhernivtsi şehrinden gelen heyeti makamında misafir etti. Engin'in Çernivtsi Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Lesyuk, Çernivtsi Kent Konseyi Başkanı Maryna Kyryliuk, Ukrayna-Türkiye İlişkileri Danışmanı ve Bukovyna İş Kulübü Başkanı Tetiana Dutkevych ve Ukrayna Konsolosluğu Danışmanı Uğur Semih Akdemir'i ağırladığı görüşmede barış ve sükunet için verilen mücadeleler konuşuldu. Görüşmeye Kıyı Ege Belediyeler Birliği Sekreteri Hurşit Akdemir ve Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay da katıldı.

Engin, heyetini ziyaretinden memnun oldu

Heyetin ziyaretinden memnun olduğunu belirten Engin, kendisinin savaşsız ve barışın egemen olduğu bir dünyayı savunduğunu, içinde bulunduğumuz çağda kaynakları paylaşmak için savaşa gerek olmadığını, sorunların gerekli zaman ayırmak suretiyle savaşsız da çözülebileceğini vurguladı. Yaptığı açıklamada Engin 'Önemli olan adil ve paylaşımcı olabilmek. Demokrasi her şeyi çözer. Demokrasi kültürünün dünyanın her köşesinde güçlendirmeliyiz. Çevremiz, çocuklarımız, insanlarımız ve geleceğimiz için birlikte hareket etmeliyiz. Bu konuların ülkesi olmaz. Narlıdere'yi ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, başta komşularımız olmak üzere dünyamızın her köşesinde barış ikliminin hüküm sürmesini diliyoruz' dedi.

Lesyuk: Savaştan güçlenerek çıkacağız

Rusya Savaşı'ndan güçlenerek çıkacaklarına inandığını belirten Çernivtsi Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Lesyuk ise Çhernivtsi'nin Almanya'daki üç kentle kardeş olduğunun altını çizdiği konuşmasında Türkiye'deki bölgelerle de dostluk kurmaya açık olduklarını belirterek 'Sporda, kültürde, ekonomide birlikte hareket edebiliriz. Türkiye'nin desteğini zaten her zaman yanımızda hissediyoruz' ifadelerini kullandı.

Görüşmede olası iş birlikleri için paylaşımlarda bulunuldu.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme