Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonlarda 44 şüpheliyi yakaladı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla...

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonlarda 44 şüpheliyi yakaladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yeşil ve kırmızı reçeteye tabi sentetik maddelerin usulsüz bir şekilde imal edip satışı yapılarak gençleri zehirlemek isteyen organizasyonların deşifresine yönelik çeşitli yerlere operasyonlar düzenlediği bildirildi.

İzmir merkezli olmak üzere İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Van illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 44 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda: Kırmızı ve yeşil reçetelere tabi 759.412 adet sentetik ecza, 15 gr. esrar-skank,  13 gr. kokain, 2 adet tabanca,45 adet tabanca mermisi ve 3 adet şarjör, Uyuşturucu madde ticaretinde elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para ele geçirildi.

Operasyon neticesinde; yasa dışı şekilde sentetik ecza üretimi yapan imalathaneler ve ecza deposu görünümü altında sahte evrak ve faturalarla vatandaşları zehirlemek isteyen yerler kapatıldı. Adliyeye çıkarılan 20 şüpheli şahıs tutuklanmış, 15 şüpheli şahsa ise adli kontrol tedbirleri uygulandığı bildirildi.

Özcan ÇETİN

 

Bakmadan Geçme