Mültecileri Türkiye’ye itiyorlar!

Türk güvenlik birimlerine göre, yaklaşık 40 kişilik bir mülteci grubu, Yunanistan tarafından Türkiye’ye gönderilmeye çalışıldığı sırada...

Türk güvenlik birimlerine göre, yaklaşık 40 kişilik bir mülteci grubu, Yunanistan tarafından Türkiye'ye gönderilmeye çalışıldığı sırada durduruldu. Edirne Keşan'da Türkiye sınırına doğru ilerleyen grup, Mehmetçik tarafından tespit edildi ve sınırda görevli komandolar tarafından engellendi. Grubun, bir Yunan askeri tarafından silahlı bir şekilde zorla getirildiği belirlendi. Ancak Türk askerlerini görünce, mülteciler geri dönmek istediler.

Yaşanan arbede sırasında silahlı kişi, 15-20 el ateş ederek Türk askerlerine tehdit oluşturdu. Türk güvenlik güçleri, müdahale etmeden olayı takip etti. Mülteciler daha sonra Yunanistan'a geri döndü. Olay yerinde toplanan boş mermi kovanları, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait sınır güvenlik kameraları tarafından tespit edildi.

Güvenlik kaynakları, Yunanistan'ın daha önce Ege Denizi ve kara sınırlarında benzer şekilde birçok geri itme olayına karıştığını belirtti. Ancak bu faaliyetlerin şimdi büyük gruplar halinde ve silahlı kişiler eşliğinde gerçekleşmesinin, sınır hattında istenmeyen olaylara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme