MÜCAHİT ERAKYOL BALYOZ’DAN BERAAT ETTİ

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemişli Deniz Piyade Kurmay Albay Mücahit Erakyol, son yılların en büyük davalarından biri...

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemişli Deniz Piyade Kurmay Albay Mücahit Erakyol, son yılların en büyük davalarından biri olan Balyoz davasından beraat etti.

4 yıla yakın tutuklu kaldıktan sonra geçtiğimiz Haziran ayından itibaren tutuksuz olarak yargılandığı Balyoz davasından Anayasa Mahkemesi´nin haklarının ihlal edildiği yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen 'Balyoz Planı' davasında, yüklenen suçu işledikleri sabit olmadığından tüm sanıkların beraatına karar verildi.

Anadolu Adalet Sarayındaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonunda yapılan duruşmada, verilen aranın ardından Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Özlem Karaçam tarafından karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, aralarında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve emekli Kurmay Albay Dursun çiçek ve Ödemişli Deniz Piyade Kurmay Albay Mücahit Erakyol'un da bulunduğu 236 sanığın, yüklenen suçu işledikleri sabit olmadığından beraatına hükmetti.

Ödemiş'in tanınmış esnaflarından Mehmet Emin Erakyol'un büyük oğlu olan Ödemişli Deniz Piyade Kurmay Albay Mücahit Erakyol'un beraat etmesi ailesi ve arkadaşları arasında büyük sevinç yarattı.

Bakmadan Geçme