MHP’DEN KİRAZ VE BAYINDIR’DA GÖVDE GÖSTERİSİ

 Ödemiş&rsquote seçim bürosu açan MHP&rsquoli vekiller Oktay Vural ile A. Kenan Tanrıkulu, Kiraz ve Bayındır&rsquoda da...

 Ödemiş'te seçim bürosu açan MHP'li vekiller Oktay Vural ile A. Kenan Tanrıkulu, Kiraz ve Bayındır'da da ilgi ile karşılandılar.

MHP'liler, Kiraz'da gerçekleşen açık alan toplantısında gövde gösterisi yaptılar. MHP Kiraz Belediye Başkan Adayı Saliha Şengül'e destek olmak için yapılan Kiraz'daki toplantıya Vural ve Tanrıkulu'nun yanı sıra MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, MHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Yılmazer de geldi. MHP'nin Kiraz'daki kadın adayı olan Saliha Şengül'e oy isteyen Oktay Vural, 'Özellikle hanımların Saliha hanıma destek vermesi son derece önemli. Bu kardeşimiz size hizmet etmek için aday' çağrısında bulundu.

Türkiye'nin gidişatının iyiye gitmediğine dikkat çeken Oktay Vural, 'Sizin tertemiz ve şerefli oylarınızı alıp Habur sınırında PKK karşıladılar. Üstüne üstlük bir de 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganı arttırdılar' dedi.

Ahmet Kenan Tanrıkulu ise 'İster kutucuklar gelsin, ister kuzucuklar gelsin, bu ülke bölünürse hiçbir anlamı kalmaz. Onun için bu seçimin sadece belediyecilik olmadığını söylüyoruz. Evet, projeler yarışacak, hizmetler yarışacak, burada diğer partilerin adayları sizlere yapmak istediklerini anlatacak. Ama bir şey var ki bu ülkede sadece belediyecilik hizmetiyle bu iş çözülmeyecek. Sizler sadece İzmir Büyükşehir'de Murat Taşer'e, Kiraz'da Saliha Şengül'e oy vermeyeceksiniz, aynı zamanda vatanın bütünlüğüne, bayrağın dalgalanmasına ve ülkenin sevdasına oy vermiş olacaksınız.  Bu sorumluluğu lütfen unutmayın' diye konuştu.

OKTAY VURAL BAYINDIR'DA AKP VE CHP'YE YÜKLENDİ

MHP Bayındır Belediye Başkan Adayı Mümtaz Almışlar'ın seçim bürosunu açmaya gelen  MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İl Başkanı Necat Karataş ve MHP İzmir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer CHP ve AKP ye yüklendi.

MHP'liler ilçe girişinde kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra ilk konuşan Bayındır Belediye Başkan Adayı Mümtaz Almışlar , 'Her zaman sizlerin içinden oldum. Hiçbir zaman koltuk peşinde olmadım. Sizler için bu yola çıktım. Bizim makama, koltuğa ihtiyacımız yok. Kimse vatandaşı 'bizim arkamızda büyükşehir var, hükümet var' deyip kandırmasın. 'Çiçeğin kenti' diyorlar çiçeğin kenti ortada. Kendi esnaflarımız değil İstanbullu, Ankaralı gelip burada çiçekçilik yapıyor. Çiçek festivalini onlar yapıyor. Bizim kendi çiçekçimiz yapmıyor. Söz veriyorum. Eğer 30 Mart günü seçilirsem festivalde çiçekçilerimize stantları bedava vereceğiz.  Başka yerlerden gelip benim memleketimde çiçek festivali yapamayacaklar' dedi.

Açılışta konuşan İzmir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer vatandaşlara ilk olarak kendini tanıttı.

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ KARANLIKTIR'

Bölücüler, rüşvetçiler, yolsuzluk yapanlar benim sesimden ürküyor diyen Oktay Vural da 'Biz gözleri olup görmeyenlerden, kulakları olup duymayanlardan, haksızlık karşısında susanlardan olmadık. Oy bir vekalettir. Başka partilere oy vermiş vatandaşlarım vekalet verdiğiniz bu insanlar neler yaptı bakın. Siyasetçiler verilen bu oyları her gün tepe tepe kullanıyor, yetmiyor gibi başınıza kalkıyor. İmralı canisine miting düzenlettiler. Bir ülkede bir terörist başı Diyarbakır'da miting düzenliyor. Devletin görevlileri Diyarbakır'da o mitingte sizin kaderinizi tayin ediyor. Bunları yapacağız deseydiler oy verir miydiniz. Verilen bu oyları PKK terör örgütünü muhatap alıp onu meşrulaştırıp aracı olarak kullandılar. Müslüman Türk kimliğimizden mi, Cumhuriyetimizden mi, egemenliğimizden mi vazgeçeceğiz. Türkiye'de bir Kürdistan inşasına izin mi vereceğiz. 30 Mart'ta kullanacağınız oyun hesabını yapmanız gerekiyor. AKP'nin 10 yıl boyunca genel sekreterliğini yapmış ve iç işleri bakanlığı yapmış İdris Naim Şahin partisinden ayrılırken 'Çözüm ve barış süreci maalesef çözülme süreci olarak uygulanıyor. Türkiye'nin geleceği karanlıktır' diyor' dedi.

'AYAKKABI KUTUSU DİKİN'

Konuşmasında 17 Aralık'taki yolsuzluk soruşturmasına da değinen Oktay Vural şunları söyledi: 'Varsa yoksa bacanaklar, kayınpederler, enişteleri var. Şirket kurmuşlar. Bulmuşlar bir tane Reza Zarrab diye bir hayırsever, bakana gitmiş 800 milyara saat almış, bakanın ailesini kendi uçağı ile cümbür cemaat umreye götürüp getirmiş. Haram para aklamak için çete kurmuşlar. Altın kaçakçılığı yapmışlar birde sahte belgeler ile altın kaçakçılığını meşrulaştırmışlar. Bayındır'da tarım ve çiftçilik çok ama çok uğraşmayın bence ayakkabı kutusu dikseniz daha iyi.  Zannediyorlar ki vatandaş burada sütü sağıyor sütten dolarlar akıyor. Vatandaş iş istiyor Başbakan bağırıyor 'Yok öyle taşı bulup sıkacaksın.' Diyor. Bayındır'da taşı bulup suyunu çıkartacak o kadar çok yiğit var ama memlekette taş bırakmadınız ki'

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AKP hükümetini eleştiren Vural, 'Bunlar İzmir'e ne hizmet yaptı. Biri gavur İzmir dedi biti gavur eziyeti çektirdi. Yan gelip yattılar. İzmir'de belediye başkanlığı yapanlar kaç yıldır İzmir'i çantada keklik görüyorlar. Tek çare MHP'dir. MHP'ye oy vermek bölücü ve rüşvetçi koalisyona, iş yapmayıp yan gelip yatır İzmir'i yönetmek isteyenlere de bir darbedir' şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme