Mevsim normallerinin 10 derece üstüne çıkacak!

Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, geçmiş hafta Marmara, Ege ve Akdeniz bölgeleri sıcaklıkların mevsim normallerinin...

Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, geçmiş hafta Marmara, Ege ve Akdeniz bölgeleri sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyrettiğini ifade etti. Ancak iç ve kesimlerde sıcaklıkların ölçüldüğünü ve yer mevsimlerinin normal olarak doğuya gideceğini belirtti.

Uzmanlar, hafta genelinden itibaren ülke genelindeki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını ve özellikle batı ve güney kesimlerinde yer yer 10 derece üzerinde seyredeceğini vurguluyor. İç ve batı kesimlerde de sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği ancak güney ve batı kesimlere göre biraz daha düşük olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük kentlerde yağmur beklenmiyor ve hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde yüksek seyretmesi bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklığı yarının 31'inde, cuma günü ise 35'e kadar gidecek. İzmir'de ise hava sıcaklığı hafta sonuna doğru 40 derecelere yaklaşacak.

Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki gezintiler, yüksek sıcaklıklara karşı tedbirli olma konusunda uyarılıyor. Meteoroloji görevlileri, hava taşımaları nedeniyle özellikle kronik rahatsızlıklar olanlar, yaşlılar ve kadınlar 11.00 ila 16.00 saatleri arasında sıcak ve tedbirli olmalarını tavsiye ediyor. El Nino'nun devam etmesiyle gelecek ayda da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Bu nedenle, sıcak hava şartlarına karşı dikkatli olunması ve gerekiyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme