Meta açıkladı telefonlar dinleniyor mu?

Instagram, Facebook ve diğer sosyal medya hesaplarında, insanların laf arasında konuştuğu ürünlere ve internette arattığı kelimelere...

Instagram, Facebook ve diğer sosyal medya hesaplarında, insanların laf arasında konuştuğu ürünlere ve internette arattığı kelimelere dair reklamların yayınlanması, insanlar arasında telefonların dinlenildiğiyle ilgili inançları güçlendirdi. Bir zamanlar komplo teorisi olarak görülen, bugün ise inanan ciddi bir kitlenin bulunduğu bu iddialarla ilgili Meta, bir açıklama yaptı.

Meta, insanların sosyal medya programlarındaki akışlarda karşılaşılan gönderilerde, yapay zekanın rolüne dair bir blog yazısı yayınladı. Meta'nın Küresel İşlerinden Sorumlu Başkanı Nick Clegg, Meta'nın, insanlara bireysel olarak ilgi çekici içerikler sunmak için yapay zekayı kullandığını söyledi.

Clegg'e göre Meta'nın bu politikası hakkında detaylı bir açıklama yayınlamasının nedeni, yapay zekanın bir yandan büyüyerek bir yandan daha tartışmalı hale gelmesi, ve Meta'nın 'şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışıyla' hareket etmesi.

Clegg, örnek olarak Instagram'ın 'keşfet' başlığında, kişisel olarak insanlara onun ilgisini çekecek içerikler sunmak için, 22 adet kod kullandığını söyledi. Clegg'in açıklamasına göre kodlar, kullanıcıların daha önce neyi beğenip beğenmediğine, beğendiği gönderiler arasında en çok hangisinin dikkat çekeceğine göre çalışıyor.

Clegg'in açıklamalarına göre, teknolojik ürünler üzerinden insanların dinlendiği söylentisi hala bir 'komplo teorisi'.

haber merkezi

Bakmadan Geçme