Merkez Bankası Başkanı değişiyor mu? İşte başkanlık için düşünülen yeni isim!

Mehmet Şimşek’in, Merkez Bankası Genel Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun yerin yeni bir isim atamayı düşündüğü kulislerde konuşulan...

Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Genel Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yerin yeni bir isim atamayı düşündüğü kulislerde konuşulan bilgiler arasında. Aynı zamanda Mehmet Şimşek'in Merkez bankasının başına Hafize Gaye Erkan'ı getirmek istediği de söylentilerden biri. Söz konusu değişiklik gerçekleşirse, başarılı ekonomi profesörü Hafize Gaye Özkan , Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının en genç başkanı olacak.

Hafize Gaye Erkan kimdir?

Hafize Gaye Erkan, 1982 yılında doğmuş bir finans profesörüdür. Boğaziçi Üniversitesi'nden Endüstri Mühendisliği alanında birincilikle mezun olmuş ve daha sonra ABD'de eğitimine devam etmiştir. Finans alanında çalışmalarını sürdüren Erkan, ABD'nin en genç finans profesörü unvanına sahiptir.

Erkan, kariyerine First Republic Bank'ta başlamıştır. Burada sekiz yıl boyunca Co-Chief Executive Officer, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Depozito Sorumlusu ve Co-Chief Risk Officer gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Daha önce ise Goldman Sachs'ta on yıl kadar çalışmış ve Yönetici Direktör ve Finansal Kuruluşlar Grubu Analitik ve Stratejiler Bölümü Başkanı olarak görev almıştır.

Hafize Gaye Erkan, bankacılık, yatırım, risk yönetimi, teknoloji ve dijital yenilik konularında derin uzmanlığa sahiptir. Ayrıca, büyük ABD bankaları ve sigorta şirketlerinin yönetim kurullarına ve yönetici yönetim ekiplerine danışmanlık yapmıştır.

Erkan, Marsh McLennan'ın Yönetim Kurulu'na katılmış ve önceki dönemde Tiffany & Co.'nun Yönetim Kurulu'nda görev yapmıştır. Ayrıca, Princeton Üniversitesi Operasyon Araştırmaları ve Finansal Mühendislik Bölümü Danışma Konseyi'nde görev almaktadır.

Hafize Gaye Erkan, finans sektöründe başarılı bir kariyere bir çok ödüle ve şöhrete sahip olmuştur.Erkan, 2019 yılında Crain's tarafından Bankacılık ve Finans Sektöründe Önemli Kadınlar listesine girmeye layık görülmüştür. Ayrıca, San Francisco Business Times ve Crain New York Business tarafından belirlenen başarılı genç liderler listesinde yer almıştır.

Erkan, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine de aktif olarak katılmaktadır. STEM eğitimi, mentorluk ve mesleki gelişim konularında çalışmalar yapmakta, genç kadınların desteklenmesi ve amaca yönlendirilmesi için çaba harcamaktadır. Ayrıca, çeşitli uluslararası kuruluşlara üyelikleri bulunmaktadır.

Hafize Gaye Erkan, Boğaziçi Üniversitesi'nden Endüstri Mühendisliği lisans derecesi ve Princeton Üniversitesi'nden Operasyon Araştırmaları ve Finansal Mühendislik alanında doktora derecesi almıştır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme