Meral Akşener, “Rize ne kadar vatan toprağıysa Cudi’ de bir o kadar vatan toprağıdır”

Meral Akşener geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan’ın Yaptığı 󈫾 Mayısta teröristlerle el ele yol yürüyenleri Cudi’ye...

Meral Akşener geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan'ın Yaptığı '14 Mayısta teröristlerle el ele yol yürüyenleri Cudi'ye Gabar'a gömeceğiz' açıklamasını eleştirdi. Akşener, ' Recep Bey; Cudi ve Gabar sizin için vatan toprağı olmayabilir fakat bizim için, Rize ne kadar vatan toprağıysa Cudi de öğledir' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde 'Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni'ne katılmıştı. Törende muhalefeti hedef alan Erdoğan, 'Bunlar ne anayasa bilir ne kanun. Bunların demokrasiyle filan zaten yakından uzaktan alakası yok. Bunlar teröristlerle el ele, kol kola yol yürürler. 14 Mayıs'ta bunları Cudi'ye, Gabar' a, Bestler Dereler'e gömmeye var mıyız? Geçmişte gömdük mü? Gene gömeceğiz. Hiç endişeniz olmasın' dedi.

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Akşener İyi Parti grup toplantısında yanıt verdi,  'Milyonlarca vatandaşına düşman gözüyle bakmandan, biz utanıyoruz. Ama belli ki sen, hiç ama hiç utanmıyorsun. Bu yüzden de, nefret saçmaya, öfke kusmaya, tam gaz devam ediyorsun. Hatta muhalefeti, Cudi'ye Gabar'a gömmekten bahsedecek kadar, şirazeden çıkıyorsun. İnanabiliyor musunuz? Aynen böyle söylüyor. Arkadaş bizi, Cudi'ye, Gabar'a gömecekmiş. Bak Recep Bey; Cudi ve Gabar, senin için vatan olmayabilir. Ama bizim için, Rize ne kadar vatan toprağıysa; Cudi de, o kadar vatan toprağıdır. Kocaeli ne kadar vatan toprağıysa; Gabar da, o kadar vatan toprağıdır' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme