Menderes'te Hobi Bahçelerinin Yıkımı Uzatıldı

156 yapı için ek süre tanındı

İzmir'in Menderes ilçesinde, kanuna aykırı olarak inşa edilen 156 hobi bahçesi için verilen yıkım kararı sonrasında gerginlik yaşandı. Menderes Belediyesi, yaşanan bu gerginlik ve vatandaşların talepleri doğrultusunda, yıkım işlemlerinin tarihini uzattı.
Menderes Belediyesinden yapılan açıklamada, “5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun hobi bahçeleri ile ilgili maddelerine aykırı inşa edildiği gerekçesiyle 156 adet yapı için yıkım kararı alındı. Yıkım kararıyla ilgili uyarılar ilgili taraflara tebliğ edildi. Tamamlanan prosedürlerin ardından yıkım işlemine başlanacaktı, ancak vatandaşlar ek süre talebinde bulundu. Vatandaşların mağdur olmaması için, 16 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar ek süre tanındı. Bu sürenin tamamlanmasının ardından yıkım kararı alınan tüm yapılar yıkılacak” şeklinde bilgi verildi.
Yıkım işlemleri için verilen ek süre, vatandaşların mağduriyetini önlemeyi ve gerekli düzenlemeleri yapabilmeleri için ek zaman tanımayı amaçlıyor. Yıkım süreci, belirlenen tarihte başlayarak tüm yapıların yıkımı gerçekleştirilip, kanuna aykırı inşaatların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme