MEMURLUKTAN BAŞKAN YARDIMCILIĞINA, ÜÇ YILDA GELİNEN NOKTA

Ödemiş Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı ilginç konulara gündem oldu. Ak Parti grubunun Belediye Başkanına yöneltmiş...

Ödemiş Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı ilginç konulara gündem oldu. Ak Parti grubunun Belediye Başkanına yöneltmiş olduğu sorular cevapsız kaldı. Bu sorulardan bir tanesi de Ak Parti meclis üyesi Onur Atbin'in gündeme taşıdığı yeni Başkan Yardımcısı Bihter Aka'nın Mehmet Eriş zamanındaki hızlı yükselişi. Ak Parti grubu, sıradan bir memurken önce Gençlik Spor Merkezi Müdür vekilliğine sonra Belediye Başkan danışmanlığına en son da Belediye Başkan yardımcılığına yükselmesinin normal bir durum olmadığını, bu konunun açıklanması gerektiği dile getirildi. Konuyla ilgili iddialar şöyle:

  1. Yeni Başkan Yardımcısının Başkan Mehmet Eriş tarafından özellikle korunduğu hatta yazılı bir açıklama yapılarak Belediye Başkanı ile görüşmek isteyenlerin ilk önce Bihter Aka ile görüşmesi gerektiği, Aka'nın uygun gördüğü kişilerin Belediye Başkanı ile görüşebildiği iddia edildi.
  2. Yakın zamanda görevden alınan Özay Kaptan'ın yetkilerinin Bihter Aka'ya verildiği. Özay Kaptan'ın da görevden alınmasıyla ilgili bu görevlendirmenin de etkisi olduğu.
  3. Belediye Başkanı ile Aka'nın yakınları arasında sıkı bir ilişki olduğu.
  4. İmar revizyonu zamanında kişilere özel taleplerin gruplarda reddedilmesine rağmen belediye meclisinden geçmesi için baskı yapıldığı.
  5. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyelerinin de bu atamadan rahatsız olduğu.

 

Bakmadan Geçme