Memleketinde sergi açtı

Ödemişli olmasına rağmen yedi yaşından beri İstanbul'da bulunan 70 yaşındaki hattat Meral Özsu, Sıla-i Rahim'e Vefa...

Ödemişli olmasına rağmen yedi yaşından beri İstanbul'da bulunan 70 yaşındaki hattat Meral Özsu, Sıla-i Rahim'e Vefa adlı hat sergisini Ödemiş Yıldız Kent Arşivi Müzesi'nde açtı.

 Beş gün sürecek sergide ilk konuşmayı Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptı. Badem,  'Bir sanatı gelecek kuşaklara aktarmak için emek çekmiş bir hanımefendi ile karşı karşıyayız. Ustamız, hemşehrimiz, yıllar sonra tekrar Ödemiş'e gelip ürettiklerini bize gösterdi. Kendi el emeğiyle yaptığı tablolardan iki tanesini de bize armağan etti. Bu tabloları gelecek kuşaklara aktarmağa çalışacağım' dedi.     

Yalova Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Hattat Süleyman Berk, 'Bir ilim adamımızın söylediği gibi, herkesin bir mesleği olmalı. Bir de meşgalesi olmalı. Bir insan, hangi meslekten olursa olsun mutlaka kendisini dinlendiren, kendisini geliştirecek, ruhunu arıtacağı, kendisiyle baş başa kalacağı bir sanat dalıyla uğraşmalı. Kişi, bu sanatımda ileriye gidip de profesyonel olursa hem bundan bir katkı sağlar hem de gelenekleri ve sanatını yaşatmış olur. Meral Hanım 70 yaşında, meydana getirdiği eserleri görüyorsunuz' diye konuştu.

Hattat Meral Özsu, 'Ben Mübadele göçmeniyim. Yedi yaşıma kadar Ödemiş'te kaldım. Daha sonra babam beni İzmir'e ve oradan da İstanbul'a götürdü. Burada Süleyman Berk hocamızdan hat sanatını öğrendim. Hala da öğrencisiyim. Bize yalnızca hat sanatını göstermedi. Hayata bir pencere açıp panoramik olarak hayatı gösterdi. Kendisine minnet borçluyum. Bugün buraya eşim Tanju ve kızım Ayça Turan ile birlikte geldim. 36 eserimi Yıldız Kent Arşivi Müzesi'nde 21 Mayıs'a kadar sergiliyorum. Belediye başkanımıza ve kaymakamımıza birer tane tablo armağan ettim. Uygun buldukları mekana bu tabloları asabilirler' dedi. Başkan Badem ve Kaymakam Ateşoğlu da, bu tabloların Birgi Ulu Camii'ne asılacağını söylediler.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme