Max Verstappen Tekrardan Formula 1 Dünya Şampiyonu

Yarış, Avusturya’nın Spielberg kentinde bulunan 4.3 kilometrelik Red Bull Ring pistinde 71 tur üzerinden gerçekleştirildi. Max...

Yarış, Avusturya'nın Spielberg kentinde bulunan 4.3 kilometrelik Red Bull Ring pistinde 71 tur üzerinden gerçekleştirildi.

Max Verstappen, yarışa pole pozisyonundan başlayarak baştan sona üstün bir performans sergiledi ve bitiş çizgisini ilk sırada geçerek sezonun beşinci, toplamda yedinci ve kariyerinin 42. zaferini elde etti.

Ferrari'den Monakolu pilot Charles Leclerc, liderin 5.155 saniye gerisinde ikinci olarak yarışı tamamladı. Meksikalı Sergio Perez ise Verstappen'in 17.188 saniye arkasında kalarak üçüncü sırayı aldı.

Şampiyonada şu ana kadar Max Verstappen 7 kez podyumun zirvesine çıkarken, Sergio Perez ise 2 kez bu başarıyı elde etti. Sezonun altıncı yarışı, İtalya'daki sel felaketi nedeniyle iptal edildi.

Bir sonraki yarış olan Büyük Britanya Grand Prix'i ise 9 Temmuz tarihinde düzenlenecek.

Pilotlar klasmanında Max Verstappen 229 puanla lider durumda bulunuyor. Onu 148 puanla Sergio Perez takip ederken, üçüncü sırada 129 puanla Fernando Alonso, dördüncü sırada 108 puanla Lewis Hamilton ve beşinci sırada 86 puanla Carlos Sainz yer alıyor.

Takımlar klasmanında ise Red Bull 377 puanla birinci sırayı alırken, Mercedes 178 puanla ikinci sırada yer alıyor. Aston Martin 172 puanla üçüncü, Ferrari 158 puanla dördüncü ve Alpine 48 puanla beşinci sırada bulunuyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme