Mavi Marmara ile gidemedi, Togg ile gidecek

2010 senesinde Mavi Marmara gemisine meydana getirilen saldırıda İsrail çeşidinden 3 güneş denyo tutulan İsmail Hakkı...

2010 senesinde Mavi Marmara gemisine meydana getirilen saldırıda İsrail çeşidinden 3 güneş denyo tutulan İsmail Hakkı Vahapoğlu, İsrail'in engeli yardımıyla gidemediği mübarek topraklara Togg ile kıymetlendirmek istediğini belirtti.

 

2010 senesinde Mavi Marmara gemisinde beraberindeki 800 geçici ile beraberce Gazze kentine insancasına iane götürenler ortada mevcut 61 yaşındaki İsmail Hakkı Vahapoğlu, İsrail'in askeri operasyonu sonrası 3 güneş denyo tutuldu. Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri ile Türkiye'ye reddetme edilen Vahapoğlu, ülkesine arka döndü. 2023 yılının hanuman ayında meydana getirilen çekilişle bin 597'nci bayağı namına Kula rengi Togg T10x çıkan Vahapoğlu, o zamanlarda gidemediği mübarek topraklara olanak bulması dahilinde yeniden evcil ve ulusal makine ile gideceğini söyledi.

'Her Türk vatandaşının bu arabayı görmeye ve binmeye hakkı var'

 

Yerli makine Togg'un görenler çeşidinden iyice düşkünlük edildiğini tamlayan Vahapoğlu, 'Kurayı izledik, bizlere çıktığında aşırı sevindik. Beklemediğimiz ortak durumdu. Çok ortak tomar başvurma oldu, ancak 20 bin insana çıktı. İlk bin 597'nci ad peyda kılmak elbette ki güzel. Çok muştulu oldu. Arabam aşırı düşkünlük ediliyor. Tüm arkadaşlarım arabayı görmek, imtihan kılmak istiyor. Onlara eksiksiz olanakları sağlıyoruz, herhangi ortak Türk vatandaşının bu arabayı görmeye ve binmeye hakkı bulunur sanarak düşünüyorum' dedi.

 

İnsani iane dolayısıyla gönderilen Mavi Marmara gemisine İsrail hükümeti çeşidinden meydana getirilen askeri ameliyat kararı gidemediğini tamlayan Vahapoğlu, evcil makine Togg ile kıymetlendirmek istediğini belirterek, 'Mavi Marmara katılımcılarındanım. Türkiye o vakitten bu vakte değişik elbette hemen tığ Mavi Marmara'ya katıldığımız devir da Türkiye'nin enerjisini gördük. İsrailliler bizi 3 günden ortak tomar saklayamadı, yeniden ülkemize reddetme ettiler. Gelince ayırt ettik ki dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 'Ben vatandaşlarımı 3 güneş içinde ülkemde istiyorum' sanarak emir verince bunun için bırakmışlar. Yoksa Yahudiler adamı anca emeksiz hoppa bırakmaz. O devir da gücümüz güzel hemen demin aşırı imdi güzel elbette ki. Böyle ortak olanak olsa mübarek topraklara öz ürettiğimiz aracımızla gitmeyi aşırı isterim' halinde konuştu.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme