Mauro Icardi’nin hayatı ve kariyer geçmişi hakkında merak edilenler

Mauro Emanuel Icardı Rivero 19 Şubat 1993 tarihinde Arjantin’ nin Rosario kentinde dünyaya geldi. 29 yaşındaki...

Mauro Emanuel Icardı Rivero 19 Şubat 1993 tarihinde Arjantin' nin Rosario kentinde dünyaya geldi. 29 yaşındaki ve 1,81 cm boyundaki Yıldız futbolcu 2014 yılında Wanda Nara ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Francesca ve Isabella isimlerinde 2 çocuğa var.

Icardi, profesyonel kariyerine Vecindario altyapısında başladı. 2008 yılında ise Barcelona U16 takımında oynadı. Barcelona' da U18 ve U19'da oynadıktan sonra 2011 yılında Sampdoria U19′ un yolunu tuttu. Mauro Icardi, aynı yılda Sampdoria A Takımı ile sözleşme imzaladı.

Sampdoria' da gösterdiği performansla kısa süre içinde yıldızı parlayan Icardi, 2013 yılında 13 milyon euro bonservis karşılığında Inter'e transferi gerçekleşti. Milano'da 6 yıl Inter forması giyen Mauro Icardi, performansını düzenli olarak üst seviyelere taşımayı başardı. 2019 yılında ise kiralık olarak Paris'in yolunu tuttu. PSG' de kiralık olarak forma giyen Arjantinli yıldız oyuncunun kulübü tarafından 1 sene sonra 50 milyon Euro karşılığında bonservisi alındı.

2023 yılına kadar PSG kadrosunda olan Icardi, performans bakımından takımdaki diğer yıldızların gölgesinde kaldı. Daha sonra, Galatasaray' a kiralık olarak gelen Icardi, burada takımın ve taraftarın vazgeçilmezlerinden oldu. Kiralık olarak giydiği sarı kırmızılı formayı başarılı şekilde taşıyarak, sezon sonundaki şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme