Maral Eğitim Kurumları önümüzdeki yıla hazır

  Yöremizin önde gelen eğitim öğretim kurumlarından Maral Eğitim Kurumları'nın idarecileri ile kurumlarının işleyişi ve önümüzdeki...

 

Yöremizin önde gelen eğitim öğretim kurumlarından Maral Eğitim Kurumları'nın idarecileri ile kurumlarının işleyişi ve önümüzdeki yıla yönelik çalışmaları üzerine kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Bu kapsamda Özel Maral Anadolu Lisesi Müdürü Adem Salman, Özel Maral Ortaokulu Müdiresi Gülsüm Doğan ile Özel Maral Temel Lisesi Müdürü İsmail Sabancı, sorularımızı yanıtladılar.

Maral Eğitim Kurumları'nın çalışma prensibi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Adem Salman: Maral Eğitim Kurumları olarak bölgemizde on beş yıldır eğitim alanında başarılı bir şekilde hizmet vermiş olmanın haklı gururunu duymakta ve bu gururun bize yüklediği sorumlulukla hareket etmekteyiz. Bölge halkının bizden beklentilerinin büyük olduğu bilinciyle bu beklentileri karşılamaya çalışmaktayız.

Başarının takım çalışması ile yakalanacağına inanmaktayız. Bir kurumda kaliteyi yakalayabilmek için kurumda çalışan herkesin kaliteyi düşünmesi gerektiğini, kurumlarda öğretmenlerin en iyi hizmeti sunabilmeleri için gerekli eğitim, gelişme ve yenileşme imkanına sahip olması ve insan odaklı yönetim yaklaşımının gerekli olduğunu düşünmekteyiz. Eğitimde kalitenin yükseltilmesi, sürece en yakın olan insanların kendilerini işe adamalarıyla başarılabileceği, ayrıca öğrencilerin eğitime harcadıkları çabaya ve zamana değer olduğu konusunda ikna edildikleri zaman eğitimde yapılan birçok işin daha kolay ve zevkli hale geleceğine inanmaktayız.

Maral Eğitim Kurumları'nın eğitim-öğretim anlayışı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Gülsüm Doğan: Günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı ilerlemeler sonucunda ortaya çıkan toplumsal ihtiyaçlar, beraberinde bu ihtiyaçları karşılayabilecek yaşam boyu öğrenen insan profilini getirmiştir. Bilginin çok hızlı ve sürekli değiştiği çağımızda yeni öğretim programları da artık 'neyi öğrendiğimiz'i değil 'nasıl öğrendiğimiz'i ön plana çıkarmaktadır. Her yaşta ciddi olarak ele alınması gereken bir süreç olarak kabul gören yaşam boyu öğrenme, bireyin bilgiye ulaşabilmesi, ulaştığı bilgiyi yorumlayabilmesi, ihtiyacına uyarlayarak kullanabilmesidir.

Maral Ortaokulu olarak bu değişen eğitim ihtiyacının farkındalığında bilgiye ulaşmayı bilen, teknolojiyi araç olarak kullanan, kendini sürekli geliştiren ve en önemlisi çevresine saygılı, iletişim kurabilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedef kapsamında yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini desteklemek adına çocuklarımızın akademik başarılarının yanında spor, müzik ve sanat alanlarında gerekli donanıma sahip olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Kulüp çalışmalarımızı bu doğrultuda yapılandırıyoruz. Bunun yanında öğrencilerimizin akademik yeterliliklerini artırmak adına hafta içi derslerine ilave olarak hafta sonu destekleme kursu da yapıyoruz.

Maral Eğitim Kurumları'nın önümüzdeki yıla yönelik planları nelerdir?

İsmail Sabancı: 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı'nda Ödemiş merkezinde bulunan temel lise binamızda 10., 11. ve 12. sınıfların yanı sıra mezun durumda olan öğrencilerimize hizmet vermekteyiz. Birgi yolu üzerinde yer alan okulumuzda ise 5., 6., 7., 8. ve 9. sınıf öğrencilerimize hizmet veriyoruz.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı'nda ise Birgi yolu üzerinde yer alan okulumuzda 5., 6., 7., 8., 9.,10. ve 11. sınıf öğrencilerine hizmet vereceğiz. Ödemiş merkezinde bulunan temel lise binamızı sadece YKS'ye girecek öğrencilerimize ayırdık. Dolayısıyla 12. sınıf öğrencileri ve mezun durumda olan öğrenciler, sadece kendilerine ayrılmış bir binada hizmet alabilme imkanına sahip olacaklar. Ayrıca Süleyman Demirel Mahallesi'nde inşaatı devam eden okulumuzun her anlamda tamamlanmasının ardından ana sınıfı ve ilkokul seviyesindeki öğrencilerimize hizmet verecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. 15 yıldır bizi yalnız bırakmayan velilerimizin önümüzdeki eğitim öğretim yılında da yine yanımızda olacakları düşüncesindeyiz. Bu anlamda tüm velilerimize teşekkür ederiz.  

Haber: Onur KARAGÖZ

 

 

 

Bakmadan Geçme