Manisa’da Hızlı Tren Şantiyesinde Gaz Sızıntısı: Bir Elektrik Teknisyeni Hayatını Kaybetti

İddiaya göre, dün saat 10.00 sıralarında, İzmir-Ankara hızlı tren projesinin Alaşehir ilçesi bölümündeki şantiye alanında gaz...

İddiaya göre, dün saat 10.00 sıralarında, İzmir-Ankara hızlı tren projesinin Alaşehir ilçesi bölümündeki şantiye alanında gaz sızıntısı meydana geldi. Şantiyede çalışan Muhammet Yavuz, Yaşar Nacaroğlu ve 2 diğer işçi, tünelde seyir halindeki kamyonetten sızan gaza maruz kaldı. Yavuz ve Nacaroğlu fenalaşırken, diğer işçiler kendi çabalarıyla tünelden çıktı.

Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. AFAD ve Soma'daki maden işçilerinin de destek verdiği çalışmalar sonucunda, itfaiye ekipleri tüneldeki gazı tahliye etti. İtfaiye tarafından 1,5 saatlik çalışmanın ardından Muhammet Yavuz ve Yaşar Nacaroğlu çıkarıldı. Yaşar Nacaroğlu, 20 yıllık bir elektrik teknisyeni olarak görev yapıyordu ve ne yazık ki olay yerinde hayatını kaybetti. Muhammet Yavuz ise durumu ağır olduğu için tedavi altına alındı.

Hayatını kaybeden Yaşar Nacaroğlu'nun cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından memleketi Gaziantep'in Şahinbey ilçesine gönderilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Aynı olayda zehirlenen Muhammet Yavuz'un ise aslen Adana Saimbeyli'den olduğu ve tedavisinin hala sürdüğü bildirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme