Mahalle bostanı Buca Mustafa Kemal Mahallesi’nde açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kurduğu Acil Çözüm Ekibi ve belediyenin tüm birimlerinin ortaklaşa yaptığı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kurduğu Acil Çözüm Ekibi ve belediyenin tüm birimlerinin ortaklaşa yaptığı Mahalle Bostanları projesi, İzmir'in farklı bölgelerinde yayılıyor. İzmir'in bostanlarına son olarak Buca'daki Mustafa Kemal Mahalle Bostanı eklenmiş oldu. Bostanda kura çekimi ve parsel belirlenmesinin ardından dikimler oldu.

Buca'nın Mustafa Kemal Mahallesi'nde kurulan mahalle bostanından yaklaşık 30 vatandaş yararlanabiliyor.  Mahalle Bostanları projesiyle birlikte mahalle sakinleri üretime başlıyor. Şu ana kadar 162 yurttaşın üretim yapmasına olanak sağlayan Mahalle Bostanları, İzmir'in geneline yayılmaya devam ediyor. Proje sayesinde çocuklar da toprakla tanışıyor, tarım ve üretim sürecini yakından takip ediyor.

Bostanları kullanan kişiler, Acil Çözüm Ekibi'nin mahalle sakinlerini gezip kişilerin istek, ihtiyaç ve maddi durumlarını inceleyerek oluşturulan envanter sonucunda belli oluyor. İlk olarak Kadifekale Mahalle Bostanı ile adım atılan projede ise bostandan iki yılda 132 yurttaş yararlandı. Proje, Buca'daki Mustafa Kemal Mahallesi Bostanı'nda devam ediyor.

Haber Merkezi

 

 

Bakmadan Geçme