Madımak yürüyüşünde kalabalıklar, “Sivas’ı unutma unutturma” dedi

30 yıl önce radikal İslamcı örgütlerin, Madımak Oteli’ni yakmasıyla yapılan katliamda 35 kişi ölmüştü. Ölenler, dönemin...

30 yıl önce radikal İslamcı örgütlerin, Madımak Oteli'ni yakmasıyla yapılan katliamda 35 kişi ölmüştü. Ölenler, dönemin önemli aydınları, yazarları, sanatçıları ve fikir adamlarıydı.

Madımak'ta öldürülenlerin hatırlanması için Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Sivas'ta Madımak Oteli'ne bir yürüyüş organize etti. Sivas'ta bir araya gelen geniş kalabalıklar, 33 aydının ve 2 otel çalışanının öldürüldüğü otele, 'Sivas'ı unutma unutturma' sloganları ile yürüdü.

Etkinliğe pek çok ilden katılım gösterildi. Kortejler, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi önünde oluşturuldu. Kalabalık, buradan Madımak Oteli'ne yürüdü. Madımak'ta katledilenlerin fotoğraflarını taşıyan kalabalık, 'Sivas'ın hesabı sorulacak', 'Madımak utanç müzesi olmalı', 'Adalet isteyenleri değil katilleri yargılayın', 'Sivas'ı unutma unutturma', 'Dün Maraş'ta bugün Sivas'ta çözüm faşizme karşı savaşta' sloganları eşliğinde yürüyüşünü tamamladı.

Yürüyüşün ardından otelin önünde açıklamalar yapıldı, öldürülen kişilerin fotoğrafları ve karanfiller bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu. Otelin utanç müzesine dönüştürülmesi talebi de tekrar edildi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme