MADENİ İŞLER’DE 432 OYLA EROL NOKTA

 Kerem Karamanlıoğlu Geçtiğimiz gün yapılan Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası genel kurulunun ardından bölgenin en büyük...

 Kerem Karamanlıoğlu

Geçtiğimiz gün yapılan Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası genel kurulunun ardından bölgenin en büyük odalarından biri olan Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası genel kurulu da dün yapıldı.

Ödemiş Sanayi Sitesi Madeni İşler ve Demirciler Odası Sosyal tesislerinde saat 12.00'de başlayan genel kurula Ödemiş belediye başkanı Bekir Keskin, oda başkanları, dernek başkanları, siyasi parti başkanları, oda üyeleri katıldı.

Divan kurulunun oluşmasının ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu. Genel kurulda 20 maddelik gündem görüşülüp karar bağlandı

Gündemin ardından konuşan yeni dönemde de aday olan mevcut başkan Erol Nokta şunları söyledi: 'Ben değil biz ilkesi ile çıktığımız yolda odamızı hep birlikte yönettik. Yaptığımız projelerle birçok konuda odamızı Türkiye çapında duyurduk. Belediyemiz ile yaptığımız görüşmelerle sanayimize hizmetler vermeye çalıştık. Sanayimizin içerisinde sokak kenarlarında bulunan hurda araçlar için belediye başkanımız Bekir Keksin ile görüştük. Başkan Keskin bize söz verdi sanayimize yakın bir arazide bir otopark oluşturarak sanayimizin sokaklarını hurda araçlardan temizleyeceğiz. SMS sistemini oluşturduk, odamızın resmi web sitesini oluşturduk. Her hafta farklı meslek gruplarını kaynaştırmak ve sorunlarını masaya yatırmak üzere kahvaltılar düzenleyerek yetkilileri davet ettik sorunları aktardık. Ustalarımızın ailelerini de bu kahvaltılarda bir araya getirerek ailelerimizi de bir araya getirdik. Sanayimizde bundan sonra da oda olarak çalışmalar yapacağız. Sizlerin yetkisini istiyoruz. Güvenlik kamera projemiz, katalog projemiz, gibi projelerimiz var. Bunların yanı sıra esnaflarımızı tanıtıcı bir oda düzenleyeceğiz. İhracatı yükseltmek için uğraş sarf edeceğiz. Kongremiz hayırlı olsun'

Belediye başkanı Bekir Keskin de yerel yönetim olarak esnafa destek vermek zorunda olduklarını dile getirdi.

Keskin, 'Ödemiş'te %8 ile %9 arası maaşlı devlet dairelerinde çalışan vatandaşımız var iken diğer %90 oranındaki vatandaşımız çiftçi, hayvancı ve birçoğu da esnaflarımızdan oluşuyor. Ödemiş'te sıcak parayı girdi ve çıktı sizlerin elinden sağlanıyor. Ödemiş'teki potansiyel sizlerin elinde bölgeye hizmet veren kesim sizlersiniz. Biz de yerel yönetim olarak sanayimize sahip çıkıyoruz. Sanayi esnafımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Paylaşımcı bir anlayış ile her esnafımıza kucaklamaya çalışıyoruz. Bundan sonra büyükşehire bağlanıyoruz. Ödemiş Belediyesi'nin en büyük geliri olan su İZSU'ya geçiyor. Yeni süreçte de imknlarımız doğrultusunda Ödemiş'e hizmet etmeye birlikte kentimizi kalkındırmak için çaba sarf edeceğiz. Her iki adaya da başarılar diliyorum' dedi.

Adaylar ve listeleri tanıtıldıktan sonra dilek ve temenniler bölümünde konuşan aday Mutlu Toplar ise odanın herkese eşit olması gerektiğini vurguladı.

Toplar, 'Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası günümüzde kendisini daha çok geliştirmeli, gelişen teknolojiye ayak uydurmalıdır. Üyelerimize eşit davranmalıdır. Farklı projeler üreterek her zaman sanatkrlarımızın ustalarımızın yanında olmalıdır. Bizler sizlerin yetkisini istiyoruz. Genç ve dinamik yönetim kurulumuz ile sizlerden aldığımız yetki ile odamızı gelişen dünya teknolojisi içerisinde yerini buldurmak ve sizlere eşit bir şekilde hizmet vermek istiyoruz. Bu doğrultu da sizlerden yetki istiyoruz. Kongremize katılan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun' dedi.

Konuşmaların ardından Erol Nokta ve Mutlu Toplar yan yana gelerek birbirlerine başarılar diledi.

Konuşmaların ardından seçimler başladı.

761 üyenin oy kullandığı seçimde 432 oy Erol Nokta alarak yeni dönem için başkan seçilirken, 325 oy Mutlu Toplar aldı. 3 oy da geçersiz kabul edildi.

Erol Nokta başkanlığındaki yönetim kurulu İbrahim Aktepe, Hamdi Cambazoğlu, Mehmet Durmaz, Hüseyin Şenyüz, Mevlüt Altan İbrahim Çakır isimlerinden oluşurken denetleme kurulu üyeleri ise Cevdet Aydın, Erdem Derya ve Ali Altınayar'dan oluştu. 

Bakmadan Geçme