Maaşlara zam görüşmeleri yeniden masada

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memuru emeklisinin beklediği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri...

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memuru emeklisinin beklediği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında, 1 Ağustos'ta başlayan süreç, memur ve memur emeklilerinin mali ve sosyal gelişiminin belirleneceği önemli bir aşamayı temsil ediyor.

Görüşmeler, 11 hizmet koluna ait tekliflerin tasnifi ve kamu görevlilerinin genel tekliflerinin ön müzakeresiyle başladı. Bu gidişatın ardından müzakerelere geçildi. Ancak, hükümet ve sendika açısından farklı talepler ve beklentiler masada yer alıyor.

Hükümet, kamu görevlilerinin genel müdürlüğüne ilk zam teklifini yarın sunacak. Ancak, bu teklifin Memur-Sen tarafından kabul edilmemesi halinde hükümet, 17 ve 22 Ağustos'ta yeni tekliflerle görüşmeleri sürdürecek. Anlaşmaya varılamaması durumunda ise 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek ve en geç ay sonuna kadar karar açıklayacak.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, 'Çalışma takvimine göre bu hafta hükümet iki kere masaya teklif sunacak. Bunlardan ilkini yarın bekliyoruz. Yarın ki teklifi yeterli bulmamamız durumunda hükümet 17 Ağustos Perşembe günü yeni bir teklifle masaya gelecek. Bundan dolayı bu hafta görüşmelerin seyri açısından oldukça önemli. Kamu işvereni, enflasyon hedefleri üzerinden değil, piyasa gerçekleri üzerinden bir teklifle masaya gelmeli. Makul taleplerimiz karşılık bulmalı ve sözleşme masada uzlaşıyla imzalanmalı.' ifadeleri ile konu hakkında açıklamamda bulundu.

Memur-Sen, 2024 ve 2025 için zam bulmuştu. Bu doğrultuda, toplu sözleşme sürecinde nihai anlaşmaya varılması, memur ve memur emeklilerinin mali ve sosyal düzenlerinin öngörülmesi açısından büyük bir önem taşıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme