Liselinin ilticası , gizli soruşturma kapsamında

Almanya'ya yaptığı 13 saatlik tren yolculuğunun ardından sığınma talep eden İ.E.D. 4 Haziran tarihinde İtalya'ya gitmiş,...

Almanya'ya yaptığı 13 saatlik tren yolculuğunun ardından sığınma talep eden İ.E.D. 4 Haziran tarihinde İtalya'ya gitmiş, 9 Haziran tarihinde ise konakladıkları yurda dönmüştü. Arkadaşlarından ayrılan lise 3. sınıf öğrencisi İ.E.D.'nin yardım almadan Almanya'ya geçmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken yetkililer tarafından soruşturmanın sürdüğü açıklanmıştı. Olayın ardından Necat Hepkon Anadolu Lisesi'nin sorumlu öğretmeni ve öğrencilerinin ifadelerinin alındığı ve , Seferihiasar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olay hakkında gizli soruşturma yürüttüğü iddia edildi.

yeniizmir.com'dan Demet Gürgen'in haberine göre olayın basına sızış tarihinin de merak uyandıran konular arasında yer aldığı belirtildi.Dışişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili birimlerince de yürütülen soruşturmada, Gezi esnasına ortadan kaybolan Lise öğrencisinin, iltica başvurusunda bulunduğu tarihin , kayboluşundan yaklaşık 10 gün sonraya denk geldiği bilgisi okulların kapanmasının hemen ardından paylaşıldı.

Haberin duyulması için bilgi sızdıranların, öğrencinin  İ.E.D. olan ismini İ.E. olarak vermesi de kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Edinilen bilgilere göre yeniizmir .com internet sitesinde paylaşılan ve olayın aslını anlatan haber sebebi ile site yoğun saldırı altında kaldı. Amerika Singapur ve Almanya başta olmak üzere çok sayıda bölgeden 277 bin kişilik bir grup tarafından gerçekleştirilen siber saldırının ardında FETÖ olabileceği iddia ediliyor.

Aynı zamanda İ.E.D.'nin aile üyelerinin sosyal medya hesaplarına da erişim engelleri koyulduğu ve yetkili kişilerin bile aileye ulaşamadığı paylaşılan bilgiler arasında.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme