LİDERLİK CEPTE GÖZLER BALDA 3 0

ÖDEMİŞ BELEDİYESPOR, CEYHAN ALTINYILDIZ KARŞISINDA FAZLA ZORLANMADI, BÖLGESEL AMATÖR LİG YOLUNDA DEV BİR ADIM ATTI  zmir...

ÖDEMİŞ BELEDİYESPOR, CEYHAN ALTINYILDIZ KARŞISINDA FAZLA ZORLANMADI, BÖLGESEL AMATÖR LİG YOLUNDA DEV BİR ADIM ATTI

 zmir Süper Amatör Lig play-off grubu ikinci hafta mücadelesinde Ceyhan Altınyıldız'ı 3-0 yenen Ödemiş Belediyespor liderliği garantiledi. Bölgesel Amatör Lig'e doğrudan yükselmesi Yeşilova'nın küme düşmesine bağlı olan kırmızı-lacivertliler, Ceyhan Altınyıldız karşısında zorlanmadı.

Maçın ilk yarısında direkleri geçemeyen Ödemiş, ikinci yarıda Cenk, Yasin ve Egehan'ın golleriyle coştu. Ceyhan Altınyıldız, Mustafa'nın oyun dışı kalmasıyla mücadeleyi 10 kişi tamamladı. Gruptaki diğer maçta Çiğli Belediye, Güzelbahçe'yi 3-1 yendi.

İLK YARIDA DİREKLER GEÇİT VERMEDİ

Maça etkili başlayan Ödemiş Belediyespor ilk ciddi tehlikeyi 12'de geliştirdi. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Yasin'in sert şutunu kaleci Cem çeldi, kaleye doğru seken topu yine aynı isim çizgi üstünde kontrol etti, Ödemişliler gol diye ayağa kalktı. 13'te bu kez Armağan'ın soldan kestiği ortada Göksel'in kafa vuruşu üst direkten oyun alanına döndü. 29'da Ödemiş'in soldan Armağan ile kullandığı köşe atışında Fettah'ın ters vuruşunu takım arkadaşı Kemal güçlükle çizgiden çıkardı.

31'de Ahmet'in sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta Veysel'in sektirdiği topu önünde bulan Yasin gelişine sert vurdu, top bir kez daha üst direkten döndü. 45'te ani gelişen Ceyhan Altınyıldız atağında sağdan ceza alanına giren Muammer uygun durumda son derece kötü bir vuruş yaptı. İlk yarı golsüz sona erdi.

BEKLENEN GOLLER İKİNCİ YARIDA

İlk yarıdaki iştahlı oyununu ikinci yarıda da sürdüren Ödemiş Belediyespor, aradığı golü 55'te buldu. Armağan'ın sol kanattan kullandığı köşe atışında savunmadan kopup gelen Cenk, kafa vuruşuyla Ceyhan Altınyıldız ağlarını gördü: 1-0

orner atışı öncesi topun dışarı çıkmadığı yönünde itirazlarda bulunan Ceyhan Altınyıldızlı oyuncuların tepkisi gol sonrası daha da yoğunlaştı. Hakem Fatih Gökçe, yoğun itirazları sonrası Mustafa'yı kırmızı kartla oyun dışı bıraktı, Ceyhan Altınyıldız yardımcı antrenörü Tutku Baş'ı da tribüne yolladı.

10 kişi kalan Ceyhan Altınyıldız, Ödemiş'in baskılı oyununa yanıt veremedi. 62'de sol kanattan emin adımlarla ilerleyen Aykut'un pasında ceza yayı üzerinde Yasin, harika bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 2-0

İki golle rahatlayan Ödemiş, gol aramayı sürdürdü. 65'te soldan ceza alanına dalan ve kaleci ile bire bir kalan Egehan'ın aşırtma vuruşu az farkla auta gitti. 80'de yine sol kanattaki koridoru iyi değerlendiren Egehan, ceza alanına girmeden sert ve düzgün bir vuruşla kaleci Cem'i mağlup etti: 3-0

81'de Alper hızla sol kanattan hızla ceza alanına dalıp sert vurdu, top az fakla auta gitti. 86'da Semih sağ çaprazda kaleci ile bire bir kaldı. Vuruşunda kaleci Cem iki hamleyle gol izni tanımadı. 89'da gelişen Ceyhan Altınyıldız atağında Yunus'un soldan ortasını iyi takip eden Okan kafa vuruşuyla şansını denedi, top direği sıyırıp auta gitti. Karşılaşmanın galibi 3-0'lık skorla Ödemiş Belediyespor oldu.

MAÇ SONUNDA BÜYÜK SEVİNÇ

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte, hemen yandaki sahada oynanan maçta Çiğli Belediyespor'un 3-1 galip olduğunu duyan Ödemişli futbolcular liderliği garantilemenin mutluluğunu yaşadı.

Güzel bir oyunla galip gelen kırmızı-lacivertliler, tribünlerde destek veren 70 kadar Ödemişli taraftarlarla galibiyet ve liderlik sevincini paylaştı. Taraftarlar davul-zurnayla garantilenen liderliği kutladı. Kulüp Başkanı Halil Güler ve yöneticiler de gollerde büyük sevinç yaşadı. Taraftarlar Başkan Halil Güler ve teknik patron Yılmaz Ceyhan'a sevgi gösterilerinde bulundu.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK MANZARALARI

Seremoni sonrası Ceyhan Altınyıldızlı oyuncular, Ödemiş yedek kulübesine gelerek futbolcuların ve teknik heyetin elini sıktı, başarı dileklerini sundu. Bu davranış tribünlerden alkış aldı. Ceyhan Altınyıldız'ın teknik direktörü Uğur Damar, formasını giydiği Ödemiş'e bir kez daha rakip oldu. Ceyhan Altınyıldız'da Fettah Koçanalı ve Kemal Yıldız da daha önce formasını terlettikleri Ödemiş'e karşı top koşturdu. İki oyuncu maç öncesi Ödemiş Belediyespor teknik direktörü Yılmaz Ceyhan ile hasret giderdi.

ÇİĞLİ 3 PUANI KAPTI

Atatürk Stadı 2 numaralı yan sahada Ödemiş ter dökerken, 1 numaralı yan sahada Çiğli Belediyespor ile Güzelbahçe Belediyespor karşı karşıya geldi. Futbolseverler iki mücadelenin sonucunu da heyecanla bekledi. Çiğli Belediyespor, Güzelbahçe Belediyespor'u 3-1 yenip ilk galibiyetini aldı. 6 puana sahip Ödemiş Belediyespor ilk maçta Çiğli'yi 2-1 yendiği için ikili averaj üstünlüğüyle liderliği son hafta öncesi garantilemiş oldu. Ödemiş açısından Güzelbahçe maçı formaliteye dönüştü. Ceyhan Altınyıldız ve Güzelbahçe ikinci hafta sonucunda 1'er puanda kaldı.

BAL'A YÜKSELME YEŞİLOVA'YA BAĞLI

Play-off'un lideri olmayı başaran Ödemiş Belediyespor'un kaderini Bölgesel Amatör Lig 7. Grup'taki Yeşilovaspor belirleyecek. Yeşilovaspor'un grubu son ikide bitirip küme düşmesi durumunda Ödemiş Belediyespor herhangi bir maç oynamadan doğrudan BAL'a yükselecek. Yeşilovaspor'un kalan iki haftada küme düşme hattından kurtulması durumunda Ödemiş Belediyespor, BAL statüsü gereği üst ligdeki İzmir ekiplerinden biriyle baraj maçı oynayacak. Baraj maçının galibi gelecek sezon BAL'da yer alacak.

 

SAHA: Atatürk Stadı 2 No'lu

HAKEMLER: Fatih Gökçe, Gökmen Baltacı, Mert Uçar

ÖDEMİŞ BLD.: Türker ***, Ahmet ***, Aykut ***, Cenk *** (83 Semih **), Ufuk ***, Yüksel ***, İsa ***, Mert ***, Yasin ***, Armağan *** (77 Alper **), Göksel *** (64 Egehan ***)

C. ALTINYILDIZ: Cem *, Mustafa *, Yunus Emre *, Kemal *, Veysel *, Fırat *, Fatih *, Fettah * (77 Ali *), Erdem **, Muammer * (60 Yusuf Ziya *), Mesut * (70 Okan *)

GOLLER: Dk. 55 Cenk, 62 Yasin, 80 Egehan

SARI KARTLAR: Erdem, Okan (C. Altınyıldız) Göksel (Ödemiş)

KIRMIZI KART. Dk. 56 Mustafa (C. Altınyıldız)

 

Bakmadan Geçme